Mesajul zilei

08/01/2020 - ISUS AVEA MAI MULTE SĂ-I DEA

Dar Isus i-a zis: „Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta”.

Marcu 5.34

Lecții valoroase pot fi învățate din povestea acestei femei care, vreme de 12 ani, își căuta leac bolii, dar fără să-l găsească. Deși era deznădăjduită și cheltuise tot ce avea, ea a auzit vorbindu-se de Isus, care vindeca fără plată și, atunci, a simțit ce ar trebui să facă pentru a fi vindecată. În același fel, fii atent pentru a face ceea ce Sfântul Duh îți spune, chiar dacă, aparent, pare a fi un lucru neimportant.

Inima acelei femei s-a bucurat când i s-a spus despre puterea Învățătorului de a o lecui și de a o scăpa de necaz. Ea a înțeles că nu trebuie să ceri binecuvântarea, căci, deși boala de care suferea era incurabilă, avea încredere în inima sa că va avea reușită. Așadar, a înțeles că trebuie cel puțin să atingă poala hainelor lui Isus pentru a primi lecuirea.      

Taina este de a nu nesocoti niciodată sfaturile sfinte. În ciuda greutăților vremii de a afla pe unde mergea Învățătorul, acea femeie nu s-a dat bătută; astfel, a reușit să se apropie de oamenii ce Îl însoțeau pe Învățător și, de îndată ce a fost posibil, a atins poala mantiei Sale, simțind în aceeași clipă că a fost vindecată. Mi-ar plăcea să fi fost lângă ea pentru a-i vedea bucuria când L-a atins!

După ce a mărturisit Domnului ce a făcut, ea a primit patru dintre cele mai mari binecuvântări, fiindcă Hristos i-a spus : Fiică, credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace şi fii tămăduită de boala ta. De la început, i s-a spus fiică. Ori, nu există cuvânt mai de onoare decât acesta de a fi numit fiu al lui Dumnezeu. Numind-o astfel, Domnul i-a dat toate privilegiile și binecuvântările celor ce sunt primiți în familia sfântă.

Dacă femeia nu ar fi apreciat sfatul de a atinge poalele Învățătorului, nu ar fi reușit nimic. Poate că de asta Isus a insistat, iar ea a a dus mărturie; altfel, poate ar fi primit doar vindecarea sângerării. Biblia spune că robul credincios în puţine lucruri, primeşte cârmuirea a zece cetăţi (Lc 19.17). Cine urmează îndrumarea sfântă va rămâne uimit cu ceea ce El îi va da.

Isus știa că putea spune acele patru binecuvântări, căci femeia nu le-ar fi nesocotit. Fii credincios în a îndeplini puținul ce ți-a fost dat și, atunci, vei vedea că ceea ce ți-a fost dăruit nu este tot ceea ce Dumnezeu are pentru tine (Matei 25.14,23), ci doar începutul unei serii de binecuvântări fără de sfârșit. Pe de altă parte, niciodată nu i se va da mult celui care nu este credincios în puțin.

Fii atent la ceea ce Dumnezeu vorbește, iar El îți va da cele mai mari sfaturi. După ce vei fi adoptat și mântuit, se va putea lua hotărârea că vei putea trăi în pace – când demonilor li se va interzice să te tulbure – și vei primi asigurarea că răul nu se va mai întoarce. Supunerea acelei femei a făcut-o să primească și celelalte binecuvântări.  

 

            În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!