Mesajul zilei

13/01/2020 - AMINTEȘTE-ȚI DE DUMNEZEU ȘI DE PORUNCILE SALE

Tu ieşi înaintea celor ce împlinesc cu bucurie dreptatea, celor ce umblă în căile Tale şi îşi aduc aminte de Tine. Dar Te-ai mâniat pentru că am păcătuit. Vom suferi noi veşnic sau putem fi mântuiţi?

Isaia 64.5

Una dintre poruncile cele mai importante pentru noi, de ne dorim să primim binecuvântările Domnului, este de a ne bucura. Însă, această bucurie nu este cea firească, aceea pe care o simțim cu toții când, de exemplu, reușim ceva sau ne întâlnim cu cineva drag. De fapt, este vorba de simțirea pe care o încercăm în urma unei vizite pe care ne-o face Domnul, de înțelegerea pe care o dobândim cugetând la Cuvântul Său. Este ca ți cum am primi un semnal verde ce ne arată că putem intra în luptă.

            Dumnezeu iese înaintea celor care, cu bucurie, își cer drepturile ce se află în Scripturi – ceea ce înseamnă practicarea dreptății. Domnul nu iese înaintea celor care știu ce atitudine trebuie să ieie, dar nu fac nimic. Aceștia rămân singuri și, astfel, nu vor reuși să-l învingă pe vrăjmaș, și nici să reziste ispitelor. Fratele meu, când bucuria îți cuprinde inima, pune-ți-o ca pe o icoană în suflet și, cu ea, vei înfrunta orice încercare. Apoi, continuă să-ți împlinești partea ce-ți revine din realizarea minunii. Trebuie să-ți aduci aminte de Cel Preaînalt pe căile pe care El ți le arată. Toate învățăturile pe care El ți le dă pentru ca să te lecuiești, să ai o viață de belșug sau să te bucuri de orice altă binecuvântare, sunt îndrumări pe care însuși Dumnezeu ți le dă pentru a te binecuvânta. Este important să le urmezi de-a lungul acestor căi, cât și să ceri înțelepciune Celui Atotputernic pentru a lucra în același mod în care El ar lucra.        

            Aceste trei condiții sunt foarte ușor de respectat, căci, altfel, Tatăl nostru nu ni le-ar fi învățat. Dacă le urmezi, Domnul îți va ieși înainte. Însă, de nu le vei respecta, vei fi singur în luptă. Este foarte important să urmezi ceea ce înveți din Scripturi, căci, numai cel care păzește poruncile sfinte Îl iubește cu adevărat pe Dumnezeu (Ioan 14.21). Mai mult de atât, într-o bună zi, te vei înfățișa înaintea Sa și vei da seama de ceea ce ai făcut cu binecuvântatul Său Cuvânt. Așadar, nimic – absolut nimic – din ceea ce Biblia spune nu poate fi lăsat deoparte.

            Versetul din Isaia se referă la mânia cu care Domnul s-a purtat față de oamenii care au păcătuit. Dar aceasta este de domeniul trecutului, căci El a adus iertarea și în prezent lucrează pentru ca toată lumea să se sfințească. Dumnezeu Își pregătește poporul pentru a fi biruitor aici și întru veșnicie. Așadar, nu pierde ocazia de a te împăca cu El și, în consecință, să-ți asiguri fericirea veșnică. Du-te chiar acum înaintea Sa, mărturisește toate ispitele ce te chinuie și cere-ți izbăvirea. În poruncile Domnului se află veșnicia, ceea ce înseamnă că cine le păzește și le îndeplinește își va rezolva de îndată problemele duhovnicești și, astfel, va fi pregătit să trăiască veșnic în Ceruri. De aceea, nu lăsa să-ți scape acest moment prețios!

            Toate revelațiile pe care le primești din Cuvântul lui Dumnezeu îți vor fi date pentru ca să te mântuiești. Aceasta este cea mai mare lucrare pe care Domnul vrea să o facă în viața ta. Așadar, izbăvește-te de păcate și ispite și urmărește-ți sfințirea, fără care nu vei vedea pe Domnul (Evrei 12.14).

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!