Mesajul zilei

16/01/2020 - DUMNEZEU RĂSPUNDE

Te chem în ziua necazului meu, căci m-asculţi.

Psalmi 86.7

Viața materială este ca o oglindă a vieții duhovnicești. Dacă sistemul nostru imunitar este sănătos, nu ne vom îmbolnăvi nici măcar de o simplă răceală. De fapt, chiar dacă bacteriile și virușii încearcă să pătrundă în organismul nostru, toate încercările vor fi ca și cum s-ar lovi de un zid de nepătruns.

            Problemele cu care ne confruntăm acum ne slujesc drept alarmă pentru altele ce ne vor paște în viitor, dacă nu ne împăcăm cu Dumnezeu. Într-un anumit fel, acestea sunt aproape ca niște binecuvântări ce arată că omul nu este bine duhovnicește; de aceea, diavolul a reușit să intre în viața ta și a familiei Tale etc. Ia hotărâtea puternică de a căuta pe Domnul, căci, fără îndoială, ceva mult mai rău este pe cale să se întâmple. Viața în Dumnezeu trebuie să fie plăcută, izbăvită de ispite și mulțumitoare în toate sensurile, căci lumina nu poate sta împreună cu întunericul (2 Corinteni 6.14b).

            În ziua necazului, când te vei confrunta cu vreo problemă, strigă la Dumnezeu. Deschizându-ți gura în rugăciune, îți vei da deama ce te apasă și vei avea prilejul de a te elibera de atacul rău. Cu Domnul trebuie să te împaci. Așadar, nu pierde ocazia de a observa ce ușă ai lăsat deschisă pentru ca vrăjmașul să fi putut intra și ataca.

            A striga înseamnă să determini. Cine face astfel trebuie să se ducă înaintea Domnului până va găsi răspunsul; pe de altă parte, cel ce se oprește din a striga spune cu alte cuvinte că primește ispita diavolului. Robul lui Dumnezeu trebuie să fie mereu gata și hotărât pentru a nu fi de acord cu nimic ce contrazice ceea ce Domnul a spus despre el. Cuvântul nu minte și, mai mult de atât, are puterea de a face ceea ce Dumnezeu vestește.

            Trebuie să procedăm precum orbul Bartimeu, care a strigat cu putere până la Învățător pentru a i se auzi dorința (Marcu 10.46-52). Dacă nu ar fi procedat astfel, ar fi rămas orb pentru totdeauna. De nu iei o hotărâre acum, vei trece prin judecata omului, ce nu este întotdeauna dreaptă. Însă, făcând alegerea potrivită, vei trece prin judecata lui Dumnezeu. A alege pe Domnul este cea mai bună purtare!

            Exemplul despre văduva din Luca 18 este bun pentru toată lumea. Prin această istorisire, Isus ne învață să ne rugăm până ce vom fi auziți. Așadar, nu te descuraja! Strigă mai tare, rămâi tot mai mult aproape de Cel Preaînalt, postește, caută la El răspunsul la întrebările tale. Nu este posibil ca Cel Atotputernic să-Și necinstească Cuvântul în ceea ce te privește. El vrea să-ți răspundă. Așadar, nu pierde prilejul de a face de rușine pe vrăjmaș și de a slăvi pe Domnul.  

            Cel ce crede în Hristos va trăi chiar de omul nu-i mai dă nicio șansă și a murit (Ioan 11.25). Crede că niciodată cuvintele lui Isus nu vor trece, chiar dacă totul dispare, căci, cu credința pe care Dumnezeu ți-a dat-o, nu vei fi niciodată biruit!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!