Mesajul zilei

17/01/2020 - ASTFEL NU VEI FI BIRUIT

Învaţă-mă căile Tale, Doamne! Eu voi umbla în adevărul Tău. Fă-mi inima să se teamă de Numele Tău.

Psalmi 86.11

Până și omul cel mai luminat dintre oameni nu are lumina necesară care să-l poarte în lumea duhovnicească unde totul este prestabilit. De aceea, fără ajutorul sfânt, nu va reuși nimic. Adevărul este că toți oamenii pot fi învățați de Domnul Dumnezeu; însă, cum nu știu asta și, uneori sunt prost sfătuiți, nu caută acest ajutor, care i-ar putea duce cu siguranță către realizarea deplină din toate punctele de vedere.

            În cererea făcută, David reprezenta umanitatea. De fapt, cu toții ar trebui să facem această rugăciune, fiindcă este pe placul Domnului să audă asemenea cuvinte de pe buzele noastre. Până la urmă, cine se roagă potrivit Cuvântului sfânt obține răspunsul dorit. Pslamistul a înțeles sfatul din Ceruri, a cerut și a fost auzit. Străduiște-te să te rogi în acest fel, căci, și tu vei primi ceea ce i s-a dat lui David. Odată cu revelația Cuvântului Domnului suntem binecuvântați.    

            Trebuie să urmăm calea lui Dumnezeu, fiindcă, pe lângă faptul de a fi desăvârșită, este aceeași pe care Dumnezeu o folosește pentru a-Și face lucrarea. Când mergem pe această cale, nu vom da greș în ziua judecății, căci aceasta este una dintre cerințele celor drepți. Dimpotrivă, nelegiuiții, cei ce nu au respect pentru ceea ce spune Scriptura Sfântă, dau mereu greș. Să ai mereu în minte cererea făcută de psalmist, să fii tare și hotărât cu privire la ceea ce Domnul te-a îndrumat.

Atunci când ceri binecuvântarea sfântă, trebuie să fii pregătit pentru a nu nesocoti ceea ce Dumnezeu vrea să împlinească prin apostolia Sa. Mulți fac greșeala de a crede că sfatul dat de Domnul când se roagă este ”slab”. Însă, Tatăl nu i-ar învăța niciodată ceva care să nu fie cea mai bună rezolvare. El știe toate lucrurile, cunoaște miezul problemelor și ne putem încrede în sfaturile Sale.

            Știind Calea – Adevărul – vei fi izbăvit de Adevărul însuși. Făcând ceea ce ai fost învățat, vei reuși același rezultat pe care Domnul l-ar obține de ar fi fost în locul tău. Dumnezeu a spus lui Iosua că va fi cu el așa cum a fost cu Moise (Iosua 1.5). Tot așa, El va fi cu tine după cum a fost cu Isus. Cel Preaînalt nu-Și cruță puterile și nici nu înșeală pe nimeni din orice motiv.

            Numele lui Isus este Cel Atotputernic. Înaintea Lui, îngerii se înclină, iar demonii fug înspăimântați, iar oamenii trebuie să I se închine. Fii destul de înțelept pentru a obține și umbla cuprins de teama de acest Nume. Diavolul și cu demonii săi nu se opun omului ce merge împotriva lor în Numele lui Isus.

            Cine pleacă în luptă cu teama de acest Nume, ce este mai presus de toate numele, poate fi sigur că se va întoarce cu victoria în mâinile sale. Slava Numelui Domnului nu va fi făcută niciodată de rușine în orice judecată. Împărtășește teama acestui măreț Nume și nu te răzgândi cu privire la determinările tale, căci, astfel, nu vei fi înfrânt.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!