Mesajul zilei

18/01/2020 - ADEVĂRATA SLAVĂ

Te voi lăuda din toată inima mea, Doamne, Dumnezeul meu, şi voi preamări Numele Tău în veci!

Psalmi 86.12

Afându-te pe calea Domnului, vei umbla în adevăr ; de vei fi pătruns de teamă în Numele lui Isus, vei fi biruitor în toate bătăliile. Atunci, ceva minunat ți se va întâmpla în viață: vei slăvi pe Cel Preaînalt din toată inima și vei preamări veșnic mereu biruitorul Nume al Fiului lui Dumnezeu. Urmând acești pași, vei fi acel om zămislit după inima Tatălui.

A slăvi pe Domnul este mai mult decât o înșiruire de simple cuvinte. Deseori, aflându-se în păcat, omul poate stârni mânia Domnului stând în genunchi și închinându-se, susținând că Îl iubește și spunând aleluia, cât și alte cuvinte pe care adevărații credincioși le folosesc pentru a preamări Sfântul Nume al lui Dumnezeu. Cine se află în greșeală și încearcă să măgulească pe Domnul nu este decât un ipocrit.

Versetul pe care-l studiem continuă mesajul din versetul anterior, unde se înțelege că Dumnezeu nu vrea să audă cuvinte goale, spuse din simplă formalitate și care nu exprimă cu adevărat ceea ce simțim în inimă. Cum oare cineva poate spune că Dumnezeu este bun dacă nu L-a cunoscut? Orice om de bună credință este neîncrezător când cineva care nu-l cunoaște începe să-l laude, nu-i așa? Poți fi sigur că același lucru se întâmplă cu Tatăl nostru.  

            Lauda adevărată este din toată inima. Nu există om care, afându-se în suferință, să reușească să mulțumească lui Dumnezeu pentru sănătate, belșug sau orice altă binecuvântare de care are nevoie, dar de care nu se bucură. Ceea ce un simplu om religios poate face este de a-și lăsa gura să vorbească la întâmplare. A lăuda din toată inima este capacitatea celui ce a fost izbăvit de rău, iar un asemenea om vorbește cu atâta iscusință încât trezește atenția celui ce îl ascultă.    

            Cine este vindecat sau primește orice altă binecuvântare prin credință știe că asta i s-a întâmplat grație Numelui lui Isus. Anii pot trece, dar acest om nu poate uita ziua în care sfântul Nume al Domnului i-a venit în ajutor. Aceasta este adevărata laudă, ceva ce este întemeiat și, de aceea, cine o aude știe că acel om a fost ajutat de puterea cerească. Adevărul este că Dumnezeu vindecă, izbăvește și ajută pe cel ce Îi urmează sfaturile.

            Lauda ce mulțumește pe Dumnezeu trebuie să vină de la El. De aceea, lasă pe Duhul Sfânt să-ți facă înțeleasă Scriptura și, astfel, viața îți va fi un izvor de mulțumire și laudă lui Dumnezeu. Trebuie să-L slăvim în duh și adevăr (Ioan 4.24).

            David a fost folosit pentru a consemna ceea ce Cel Preaînalt a dovedit a fi adevărat. Psalmistul a cerut, iar Dumnezeu l-a învățat să meargă pe căile Sale; astfel, el a umblat în Adevăr. Inima lui David s-a pătruns de teama în Numele Domnului și, astfel, vrăjmașul a renunțat să-l înfrunte, căci, cu siguranță, ar fi fost biruit. Fie ca și inima ta să fie pătrunsă de teama în Dumnezeu pentru ca să obții numai victorii!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!