Mesajul zilei

19/01/2020 - DUMNEZU TE PĂZEȘTE?

Domnul este bun, El este un loc de scăpare în ziua necazului şi cunoaşte pe cei ce se încred în El.

Naum 1.7

Cine este Dumnezeul nostru? El spune că este bun în toate cele. Domnul este bun în a vindeca, izbăvi și face orice lucrare, dar răutatea omului, ce nu ascultă de Cuvânt, împiedică pe Domnul să îi vină în ajutor. Poate faci cele mai mari greșeli, însă, de vei asculta de ceea ce Tatăl spune, El va putea să-Și folosească puterea pentru a te ajuta, a te curăți și transforma într-un om bun, căci El este bun!

Puterea Domnului este mult mai mare decât răutatea sufletului omenesc. Dacă Dumnezeu ar putea să-ți influențeze viața, El ar face astfel încât tu să fii o adevărată binecuvântare. Din nefericire, vrăjmașul a reușit să orbească și pe oamenii cei mai pătrunși de Evanghelie, făcându-i să se poarte după firea cărnii, în loc să umble în Duhul Sfânt. Astfel, ceea ce vedem peste tot nu sunt decât oameni cu credința slăbită.

Cum nu doare să vezi creștini necinstiți, căzuți în păcatul adulterului sau alte asemenea păcate. Fiul lui Dumnezeu nu știe cât nu pierde de dă ascultare diavolului. Cu fiecare pas ce se apropie de păcat, el se îndepărtează de Dumnezeu. Cel mai rău este că, din cauza prostiei sale, puterea lui Dumnezeu nu poate lucra în viața sa, iar demonul pune stăpânire pe toată ființa sa. Fericirea cu care diavolul te ademenește este falsă. De vei cădea în ispită, rugăciunile nu-ți vor mai fi auzite.

Domnul, care este bun, poate să te readucă la viață, dar numai dacă există căință din partea ta. De aceea, mărturisește-ți păcatele lui Dumnezeu, cât și celui pe care l-ai furat, l-ai trădat sau i-ai făcut orice rău; astfel, nu va fi nicio piedică pentru ca Domnul să poată lucra. Însă, de-ți vei ascunde greșeala, în Ziua Judecății, vei descoperi prea târziu ceea ce te-a împiedicat să te bucuri de viața plină de belșug. Curăță-te de răutatea cu care diavolul te-a acoperit.

De vei permite, Domnul va fi bun cu tine. El va fi un loc de scăpare în vreme de necaz, când vrăjmașul te va ataca. Refacerea ta – ce te poate costa vreo suferință, fiindcă ai nesocotit sau ai făcut vreun rău cuiva – va fi desăvârșită. Tot ceea ce Tatăl face este cu smerenie și dragoste. Nu te mai lăsa amăgit de cel rău, căci, deși plânsul poate înnopta cu tine, dimineața sosește bucuria (Psalmi 30.5).

Fericirea ta depinde de modul în care păzești Cuvântul. Se amăgesc amarnic cei ce cred că pot înșela pe Cel Preaînalt. Până la urmă, Dumnezeu vede inima oamenilor, și nu învelitoare de sfinți neadevărată pe care unii și-o pun. Tatăl cunoaște pe cei ce se încred în El și Îi slujesc. Tu ai putut fi până acum un rătăcit ”sfânt”, un adevărat înșelător, dar începe să te închini Domnului.          

În sfârșit, Scriptura ne învață că Dumnezeu nu se lasă amăgit și spune: Ce seamănă omul, aceea va şi secera. (Galateni 6.7). De aceea, este mai bine să-L ai drept loc de scăpare, căci, la necaz, El va lucra pentru binele tău. Trebuie să știi că Cel Preaînalt păzește pe cei ce îngăduie ca El să fie Dumnezeul vieții lor. Astfel, El este slăvit și Se bucură de succesul fiilor Săi.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!