Mesajul zilei

21/01/2020 - UCENICII DOMNULUI

Toţi fiii tăi vor fi ucenici ai Domnului şi mare va fi propăşirea fiilor tăi.

Isaia 54.13

Chemarea ta și darurile pe care Dumnezeu ți le-a dat sunt de netăgăduit. Nici Domnul nu le mai poate lua, afară numai dacă te închini vrăjmașului. Alegerea făcută de un om pentru Domnul are loc prin dragostea pe care El o are pentru acesta. Cu toate acestea, cei ce au fost chemați de Cel Preaînalt trebuie să stea de veghe, fiindcă diavolul va face totul pentru a-i îndepărta de Hristos. Însă, cel rău va reuși asta numai dacă va da de vreo deschizătură pentru a acționa. Față de această posibilitate, trebuie să fii credincios Domnului pentru a nu te rătăci.  

            Orice mântuit a fost chemat pentru a fi ucenic al lui Isus și, de aceea, nu disprețui pe niciunul dintre cei ce fac parte din poporul lui Dumnezeu. Tatăl ceresc nu va înceta niciodată să ajute, să ocrotească și să facă tot ce este necesar pentru a păzi pe fiii Săi. Astfel, cine se va atinge de cineva ce Îi aparține, se atinge de ”lumina ochilor” Mântuitorului nostru (Psalmi 17.8) și este bine să respecți pe cel mântuit.

            Din nefericire, unii robi ai Celui Preaînalt se lasă stăpâniți de revoltă. Drept este, însă, de a nu da niciodată atenție la ceea ce vrăjmașul arată, căci nu este decât minciună. După cum Isus a spus, diavolul este mincinos și tatăl minciunii (Ioan 8.44), iar sarcina lui este de a ucide, de a fura și distruge pe mântuiți (Ioan 10.10a). Trist este că, chiar și așa, unora le place de el. În sfârșit, să știi că cine dă atenție celui rău face lucrul cel mai nesăbuit, căci încetează de a se mai bucura de binecuvântarea de a fi ucenic al Învățătorului.    

            Nu există nimic mai mulțumitor decât să facem parte din Trupul lui Hristos. Odată ce suntem primiți ca membri în Biserica Sa, ne bucurăm de pace în mod deplin. Atâta timp cât ne aflăm în comuniune cu Cerurile, nimic nu ne va putea atinge. Chiar de vom trăi printre oameni bârfitori, de exemplu, ce scornesc minciuni despre ceilalți, vom avea pace mereu, fiindcă suntem învățați de cel ce știe și are putere asupra tuturor lucrurilor.

            Ucenicii lui Hristos sunt cunoscuți pentru faptul de a fi bucuroși, binevoitori, serioși și credincioși din toate punctele de vedere. Cine spune că este în Isus și trăiește în depresie sau sub orice alt atac al diavolului, trebuie să se analizeze imediat pentru a înțelege dacă continuă să se afle în Domnul, căci această stare de decădere nu poate fi specifică fiilor lui Dumnezeu. Dimpotrivă, mântuitul este membru în Trupul ce are pe Isus drept Cap, partea ce hotărăște.

            Alt fapt important este că puterea lui Dumnezeu se află asupra ucenicilor Învățătorului. Când ne asumăm locul în Domnul, îngerii cerești lucrează sub ordinele noastre, așa cum făceau sub poruncile lui Isus. Creștinul ce-și cunoaște drepturile este integru, cineva în care se poate avea încredere și nu se lasă niciodată înșelat de vrăjmaș.

            Nu lăsa ca drepturile să-ți fie tăgăduite. Aflându-te la ”școala Domnului Isus”, Duhul Sfânt îți este Învățătorul ; așadar, crede în ceea ce Dumnezeu te-a învățat prin Scripturi și pune aceste învățături la lucru. Este important ca atitudinea ta înaintea încercărilor să fie hotărâtă și pozitivă. Dumnezeu speră ca tu să te porți ca un adevărat rob al Său.

           

            În Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!