Mesajul zilei

23/01/2020 - VRĂJMAȘUL VA CĂDEA ÎNAINTEA TA

Dacă se urzesc uneltiri, nu vin de la Mine; oricine se va uni împotriva ta va cădea sub puterea ta.

Isaia 54.15

Când ai primit pe Isus, ai fost pus în legătură cu Domnul ; de aceea, nimeni nu poate scoate din acest loc. Ori, creștinul se află în mâinile lui Isus; de îndată, vrăjmașul nu va mai putea pune stăpânire pe el, afară numai dacă se va arunca la picioarele sale. Trebuie să știi că Evanghelia este puterea lui Dumnezeu și în ea vei afla că tot ceea ce Domnul este, are și poate face îți stă la dispoziție.  

Puterile iadului se vor putea aduna împotriva ta, dar nu vor reuși să se atingă nici măcar de vârful poalelor tale. Orice încercare a imperiului răului de a atenta la viața ta nu va primi aprobarea sfântă; astfel, nu te supune ispitei, crezând că poate fi un mijloc prin care Domnul să te pedepsească. Dumnezeu te va îndemna prin Cuvântul Său, și nu prin mijlocirea celui rău.

De multe ori, diavolul a avut succes din cauza necunoașterii Cuvântului pe care unii oameni o au. Însă, cine este întărit în Stâncă nu se va lăsa niciodată influențat de greșeală. Un asemenea om știe că, adversarul, aflând că cineva nu-și cunoaște drepturile, va veni ca și cum ar fi un trimis al Celui Preaînalt cu sarcina de a-i da o ”mustrare sfântă”. Față de acest atac, să rămâi ferm cu privire la ceea ce Dumnezeu spune și nu fă nici un loc diavolului.

Nicio înfrățire cu cel rău nu va fi susținută de Domnul astfel încât nu te preocupa când totul pare să-ți fie potrivnic. Dacă fiii lui Dumnezeu nu-și deschid porțile pentru diavol, nicio armă a răului nu se va putea manifesta. În nici un caz Domnul nu Se va schimba (Evrei 13.8). Dacă în vreo anumită situație, totul pare să indice că Cel Preaînalt a îngăduit ca diavolul să te atingă, adu-ți aminte că Tatăl a spus că asta nu vine de la El.

În acest verset din Isaia 54, Dumnezeu făgăduiește că cine va veni să-ți distrugă viața va cădea din dragoste pentru tine. Aceasta înseamnă că Dumnezeu însuși va începe să lucreze și va face astfel încât vrăjmașul și toate duhurile sale rele să fie nimicite. Așadar, nu ai de ce să te temi, dacă Tatăl spune că Se va purta astfel. Vezi imediat ceea ce vrăjmașul a făcut sau amenință că-ți va face în viață și pune-l pe fugă.

Deși trăim după răstignirea de pe Calvar, sunt mulți fii ai lui Dumnezeu care se tem de amenințările mincinosului. Verifică ce a spus că-ți va face și, în loc de a te teme de atacurile sale, să râzi de el și vei vedea că nu va mai suporta să stea aproape de tine, căci Domnul, care îți este alături, îl va face pe vrăjmaș să cadă. Credința ta face ca dreptatea sfântă să-și înceapă lucrarea.

            Fii hotărât și de neclintit, căci ești ucenicul celui ce are toată puterea din Cer și de pe Pământ. Domnul a făgăduit că nu va îngădui ca nici un păr din cap să se piardă (Luca 21.18). De fapt, singurul ce va fi nimicit va fi vrăjmașul ce s-a ridicat împotrivă-ți. Bucură-te fiindcă acum este vremea de a-ți valorifica drepturile în Hristos și de a vedea cum răul se va nărui înaintea ta!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!