Mesajul zilei

24/01/2020 - A LUPTA PENTRU CREDINȚĂ

Preaiubiţilor, pe când căutam cu tot dinadinsul să vă scriu despre mântuirea noastră de obşte, m-am văzut silit să vă scriu ca să vă îndemn să luptaţi pentru credinţa care a fost dată sfinţilor o dată pentru totdeauna.

Iuda 1.3

Duhul Domnului a dat lui Iuda dorința de a scrie creștinilor, iar ceea ce se consemnează în acest verset îți poate schimba viața pentru totdeauna. De aceea, este bine să fii cu băgare de seamă, căci Dumnezeu îți poate da și dorința de a mijloci, binecuvânta și face ceva pentru om. Când sfatul sfânt vine, în afara faptului de a fi măreț, trebuie primit drept poruncă. Mai mult de atât, Cel Preaînalt nu ne-ar porunci să facem ceva ce nu ar fi de maximă importanță.

Așadar, simțind de la Dumnezeu nevoia de a realiza ceva, primește asta drept poruncă. Cineva se poate afla pe punctul de a pleca din această lume și, de nu vei auzi și nu vei respecta cererea Domnului, pe lângă faptul de a fi considerat neascultător, vei putea fi judecat ca fiind răspunzător pentru irosirea acelei vieți. Isus a simțit că trebuia să treacă prin Samaria și, acolo, la puțul lui Iacov, a evanghelizat o femeie ce avusese cinci bărbați (Ioan 4.7-26).

Iuda a spus că trebuie să scrie cu tot dinadinsul. Aceasta înseamnă că nu putea să vorbească nici mai mult, nici mai puțin. Este important să nu adăugăm nimic Cuvântului lui Dumnezeu. Când cineva încearcă să facă de unul singur ceea ce Cel Preaînalt i-a poruncit, nesocotește mereu lucrarea sfântă. Trebuie să păzești Cuvântul și să nu te abați de la el. Cine va adăuga sau va elimina ceva din revelație va suporta mari prejudicii.

Potrivit apostolului, mântuirea este comună tuturor, ceea ce înseamnă că nimeni nu are o mântuire mai bună sau mai rea. Cel Preaînalt nu Se va uita niciodată la cineva ca să-i spună că va primi o mântuire mai bună, și nici nu va spune altcuiva că va primi o mântuire înjumătățită, inferioară. Grație lui Dumnezeu, aceasta este la fel pentru toată lumea; de aceea, nu există nici preferați, nici cu întâietate.

Cererea este ca să te lupți pentru credință. Nu da înapoi înaintea problemelor, căci credința ce ți-a fost dată – ce a venit de la sine când ai auzit Cuvântul lui Dumnezeu – are puterea necesară de a face minuni. Adevărul este că Domnul s-a uitat la viața ta și, văzând situațiile potrivnice prin care ai putea trece, ți-a dat măsura potrivită de credință pentru ca să te poți izbăvi de greutăți.

Tu ai credința necesară pentru a-ți birui luptele. Însă, de ai fost biruit în vreo bătălie, aceasta a fost fiindcă nu știai acest adevăr. Să știi că ceea ce te necăjește acum poate fi înlăturat de vei folosi încrederea pe care Dumnezeu ți-a dat-o. Credința ta are puterea de a aduce rezolvarea tuturor problemelor prezente și viitoare. Așadar, ridică-te și pleacă în luptă și nu te lăsa înfrânt de amenințările vrăjmașului. Ceea ce el îți arată este fals și nu merită nicio încredere. În înșelăciuni, el este maestru, dar ceea ce Domnul spune este purul adevăr. Poruncește ca răul să iasă acum în Numele lui Isus.    

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!