Mesajul zilei

25/01/2020 - CINE-ȚI POATE FI POTRIVNIC?

Dar Domnul este cu mine ca un viteaz puternic, de aceea prigonitorii mei se vor poticni şi nu vor birui. Se vor umple de ruşine că n-au lucrat cu chibzuinţă; de o veşnică ruşine, care nu se va uita!

Ieremia 20.11

Ieremia era prigonit din cauză că era un prooroc al lui Dumnezeu. Nu întotdeauna cei ce slujesc Domnului sunt pe placul oamenilor. În acele vremuri, ca și astăzi, diavolul a reușit să înșele pe cei ce au trebuit să se înjosească față de Dumnezeu. Aceștia au schimbat pe Domnul cu alți dumnezei și, din această cauză, au fost duși în robie. În zilele de azi, dumnezeul emancipării, a înnavuțirii și prostituției a făcut ca mulți creștini să nu mai asculte de Cel Preaînalt.

Deseori, prorocirea pe care Domnul ne îndeamnă să o transmitem nu este primită din toată inima. Sunt oameni care renunță la biserică fiindcă au primit un cuvânt de la noi din partea lui Dumnezeu cu privire la calea rea pe care începuseră sa umble și care, în mod ireversibil, avea să-i ducă în iad. Cu toate acestea, nu trebuie să luăm în considerare ceea ce ni se pare a fi o pierdere, ci dacă am fost sau nu credincioși Tatălui nostru. El ne va da mijloacele necesare dacă Îl respectăm.

Fiul lui Dumnezeu trebuie să fie credincios poruncilor sfinte, și nu să se ieie după politicieni, care se fac că se poartă frumos cu toată lumea. Aceștia nu au decât un singur interes, acela de a-și asigura funcția. Noi, robii Domnului, avem um singur țel, acela de a face voia Tatălui. Ori, gândurile lui Dumnezeu nu sunt ale noastre, și nici voia noastră nu este a Lui (Isaia 55.8). Cu toate acestea, renunță la orice contravine planului celui sfânt.

Mare grijă față de ispitele diavolului. El a oferit lui Isus tot aurul din lume, iar azi, se folosește de cineva pentru a te convinge să intri în politică, în comerț sau alte asemenea activități ce îți vor aduce nereușită în misunea apostolică și la nivel personal. În unele cazuri, vrăjmașul oferă o funcție fiului sau vreun ajutor în plus pentru ca să te afli în mâinile sale. Mare atenție față de femeia adulteră, căci are puterea de convingere a șarpelui ce a amăgit-o pe Eva.

Contează câtuși de puțin suferința fizică, financiară sau morală prin care ai de trecut. În orice caz, fii mereu credincios față de ceea ce El te-a chemat să faci. Nu te pune în concurență cu nimeni care, aparent, are succes. Adevăratul succes poate fi dobândit de oamenii mântuiți, sfințiți și botezați în Sfântul Duh, căci, după rod vei cunoaște ce fel de pom este (Matei 7.20).

Dumnezeu nu va scrie niciodată lucruri drepte prin cuvinte strâmbe ; astfel, zicala despre faptul că scopul scuză mijloacele este mincinoasă și de inspirație diavolească. Nu te plânge de nimic ce ți se întâmplă, ci căiește-te de păcate și, dacă prin ceea ce ai făcut ai avut reușită, mulțumește Domnului. Niciodată să nu te atingi de slava Sa, căci este numai a Lui (Isaia 42.8).

Ieremia și-a dus până la capăt sarcina. Uneori, chiar și-a pierdut aproape viața. Reușita sa nu a fost deplină fiindcă împăratul Iudeii nu a vrut să-l audă, dar, chiar și așa, cuvintele lui s-au împlinit. Fii credincios față de ceea ce Dumnezeu îți spune prin Scripturi.    

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnu fie cu voi!