Mesajul zilei

26/01/2020 - LASĂ PE DOMNUL SĂ TE ÎNDUPLECE

M-ai înduplecat, Doamne, şi m-am lăsat înduplecat; ai fost mai tare decât mine şi m-ai biruit! În fiecare zi sunt o pricină de râs, toată lumea îşi bate joc de mine.

Ieremia 20.7

Proorocul Ieremia a întâmpinat greutăți în a se supune Domnului, căci porunca Sa era foarte puternică și cu totul opusă lucrurilor pe care oamenii din Iudeea doreau să le audă. Ca robi, nu putem alege ce să spunem, și nici pe oamenii care trebuie să ne audă, fiindcă avem obligația de a satisface voia Sa. Dumnezeu știa că poporul Său – ce era stăpânit de păcat – nu Îi vor da ascultare, însă a poruncit ca ale Sale cuvinte să fie transmise.  

Domnul a dus atunci o luptă de convingere cu Ieremia și l-a convins să I se supună. Pentru prooroc nu a fost ușor să dea mai departe vestea ce anunța robia ce avea să vină; astfel, ca un credincios adevărat și supus, Ieremia s-a lăsat convins și a transmis mesajul, plătind, pentru asta, un preț mare. Dar tu, ți-ai îndeplinit oare poruncile sfinte?  

Chemarea lui Dumnezeu a fost mai puternică decât proorocul. Asta trebuie să se întâmple și cu noi. Ori, vedem numai ceea ce ni se află înainte, însă, ceea ce nu vedem face diferența. Dumnezeu este atotștiutor și spune mereu ceea ce este mai bun pentru ca creștinul să facă. De aceea, cuvintele Sale trebuie mereu urmate. Astfel, dacă El te cheamă la apostolie, nu te gândi de două ori dacă merită sau nu osteneala de a te supune. Fii înțelept, căci, odată porunca îndeplinită, va urma și răsplata.  

            Proorocul s-a supărat fiindcă era pricină de râs în fiecare zi. De fapt, este mai bine să suferi batjocură decât să fii condamnat; este de preferat să fii ridiculizat de oameni decât să fii cuprins de o falsă bucurie ce vine de la Satana. Cine slujește lui Dumnezeu va avea parte numai de ceea ce este mai bun și, într-o bună zi, după întoarcerea lui Isus, Îi va sta alături întru veșnicie. Cei ce vor ști să fie adevărați robi vor intra în veșnica Împărăție a cerurilor (Matei 7.21).

            Roagă-te pentru ca voia lui Dumnezeu să fie mereu deasupra voinței tale. Asta pentru că, în afara prezenței sfinte, vei cădea în ispită și, atunci, va fi ușor să crezi drept ceea ce este greșit. Amintește-ți că numai cu ajutorul Cerurilor omul se poate izbăvi de vicleșugurile diavolului. Astfel, cei ce s-au supus și au îndeplinit poruncile vor afla că această purtare i-a ajutat să nu se încreadă în voia vrăjmașului.

            Dacă nelegiuiții își bat joc de tine, să nu fii trist, și nici supărat, ci să fii îngrijorat când cei rătăciți te aplaudă. Dacă asta se va întâmpla, atunci este un semn că nu ești bine duhovnicește, fiindcă lumina nu poate sta împreună cu întunericul (2 Corinteni 6.14). Cel ce are o mare răsplată se poate aștepta la prigoniri, schingiuiri și alte suferințe (Matei 5.10).

            Nu toată lumea a primit Cuvântul prin apostolia lui Ieremia. Astfel, nu te necăji dacă același lucru ți se va întâmpla și ție. Dacă, în anumite situații, nelegiuiții care, din nefericire, se află în casa lui Dumnezeu și se ridică împotrivă-ți, continuă să fii supus Domnului și vei vedea slava Lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!