Mesajul zilei

27/01/2020 - NU LUA O HOTĂRÂRE PROSTEASCĂ

Dacă zic: „Nu voi mai pomeni de El şi nu voi mai vorbi în Numele Lui!” iată că în inima mea este ca un foc mistuitor, închis în oasele mele. Caut să-l opresc, dar nu pot.

Ieremia 20.9

Să fugi de Dumnezeu? Dar cum? Pe unde ar putea cineva să fugă de Domnul? Dacă diavolul încearcă să te facă să faci vreo nebunie, dă-ți un răgaz de gândire și hotărăște să te supui Tatălui ceresc. Vrăjmașul nu dorește decât să te distrugă și, pentru asta, va fi în stare să te atragă cu slava împărățiilor lumii, oferindu-ți orice ți-ai dori. Însă, este un mincinos și nu realizează nimic din ce promite. Astfel încât fii înțelept și rămâi cu Creatorul, care este credincios.

            Cei ce au încercat să nu se supună lui Dumnezeu au ajuns foarte rău. Ori, mulți oameni s-au lăsat amăgiți de ceea ce au văzut, ca Lot, nepotul lui Avraam, care a pierdut totul odată cu nimicirea Sodomei (Geneza 14.11,12). Iona, de exemplu, s-a dus în direcția opusă decât cea pe care Domnul i-o poruncise și a fârșit în pântecele unui pește (Iona 1.1-17). Nu fi ca ei, căci cel ce va face voia sfântă va primi permisiunea de a avea parte de odihna cea veșnică.

            Mari oameni în Dumnezeu s-au gândit să renunțe, dar și-au dat seama că este mai bine să I se supună. De fapt, încercările prin care au trebuit să treacă i-au făcut să se gândească să renunțe, dar totul făcea parte din instruirea lor. Astfel, s-au întărit în Domnul și și-au terminat lucrarea. Când ziua judecății va veni, vor primi răsplata cea veșnică. Precum ei, nu da nimic din ce îți este pregătit pentru nimic din această lume.

            Ieremia a ajuns la concluzia că e mai bine să nu-și mai amintească de Dumnezeu și să nu mai vorbească în Numele Său. Ce hotărâre nefericită! Ce ar face oamenii fără apostolia acelui prooroc luminat? Fără nicio îndoială, va fi acuzat de rătăcirea multora, ce nu au mai auzit glasul sfânt prin mijlocirea sa. Ori, dacă ai primit o misiune, de ce să nu-ți sufleci mânecile ca să o îndeplinești?  

            Duhul Sfânt te necăjește oare? Grație lui Dumnezeu, prin acest glas ni se vorbește conștiinței! Odată, un tânăr mi-a povestit că, de fiecare dată când se gândea la ceva rău, auzea foarte încet răsunând în capul său niște cântece de la biserica din care făcea parte. Interesant este, spunea el, că nu era mereu vorba de același cântec. Astfel, gândurile rele îi dispăreau din minte.

            În cazul lui Ieremia, Domnul i-a aprins în inimă un foc mistuitor, ce l-a făcut să sufere mult; de aceea, lui i-a venit în minte prostia de a nu se mai gândi la Cel Preaînalt. Ori, cine ar fi fost el dacă Domnul nu l-ar fi binecuvântat? Cine ai fi tu astăzi dacă Dumnezeu nu te-ar fi ocrotit de atâtea ori? Trezește-te! Este mai bine să te supui Celui ce are toată puterea și te iubește, decât să ai parte de mânia Sa (Efeseni 5.6).

            Dacă și tu ești un fugar, nu e niciodată prea târziu de a te întoarce pentru a-ți cere iertare. Până la urmă, nu merită osteneala de a de implica în lucrurile lumești. Într-o bună zi, viața ți se va sfârși aici pe Pământ și, atunci, ce ți se va întâmpla întru veșnicie? Trebuie să știi că Dumnezeu îți aduce viața. Ce vei face oare tu?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!