Mesajul zilei

28/01/2020 - VORBELE RELE ADUC SPAIMĂ

Căci aud vorbele rele ale multora, spaima care domneşte împrejur. „Învinuiţi-l”, strigă ei. „Haidem să-l învinuim!” Toţi cei ce trăiau în pace cu mine pândesc să vadă dacă mă clatin şi zic: „Poate că se va lăsa prins, vom pune mâna pe el şi ne vom răzbuna pe el!”

Ieremia 20.10

 

Vorbele rele ale oamenilor îți pot slăbi credința din inimă, făcând ca frica să ți se strecoare în viață. Dacă Ieremia ar fi rămas supus poruncii sfinte, vrăjmașul nu ar fi putut să-l umple de spaimă. Trebuie să fii atent, căci diavolul va face totul pentru a te scoate din planul pe care Dumnezeu îl are pentru tine, și vine cu tot felul de ispite.

Dând atenție la ceea ce oamenii vorbesc de rău, te îndepărtezi de Cuvântul lui Dumnezeu. Ori, la botezul lui Isus, Cel Preaînalt a spus că acesta este Fiul Său preaiubit și toată lumea de El trebuie să asculte (Matei 17.5). De aceea, cine ascultă de asupritor, de cel prost educat, ce răspunde urât, de amenințarea vreunei autorități sau de sfatul cuiva ce nu este Sfântul Duh, se va umple de neîncredere. Așadar, nu da crezare femeii adultere (Proverbe 7.6-23).

În plus, cine dă atenție rău vorbitorilor se înspăimântă, căci începe să vadă ceea ce oamenii răi văd: spaimă peste tot. Însă, mesajul lui Dumnezeu îi sperie pe cei ce pier și îi face să-și vadă propria situație cu disperare (1 Corinteni 1.18). Isus a spus că lumina a venit în lume, dar oamenilor le-a plăcut mai mult întunericul, fiindcă lucrările lor erau rele (Ioan 3.19). Astfel, cei ce se împotrivesc Cuvântului o fac din cauză că au intenții rele.

De fapt, frica celor ce pier se află în legătură cu ceea ce vor suferi întru veșnicie. Ieremia, de exemplu, a aflat că oamenii vroiau ca el să se dea de gol pentru ca apoi să-l prindă. În fine, contează câtuși de puțin dacă se poartă la fel și cu noi. Putem suferi în mâinile celor răi, însă este important de a nu le datora nimic (Romani 13.8). Așa trebuie să fie viața oricărui mântuit,căci, atâta timp cât a suferit pentru a face binele este o binecuvântare.

Greșesc mult fiii lui Dumnezeu care cred în prietenia cu cei ce pier. Pot fi chiar oameni de bună credință și cu bune intenții, dar se află sub stăpânirea prințului întunericului, iar această ființă groaznică ne urăște. Atunci, când ne vom aștepta mai puțin, tatăl lor le cere să ne facă rău, ceea ce, cu siguranță, vor face. Cu toate acestea, nu trebuie să-i ocolim, ci să le arătăm dragostea sfântă.

Ieremia era surprins, căci toți cei ce se aflau în pace cu el așteptau vreo greșeală de-a sa pentru a-și arăta slăbiciunea. El a fost cuprins de uimire, fiindcă toți cei ce obișnuiau să se înțeleagă cu el așteptau ca să greșească pentru a-l da de gol. Asta nu este o noutate, având în vedere că chiar și frați în Hristos vor ca să greșim pentru a ne lua locul. Nu te lăsa amăgit, căci poporul lui Dumnezeu trebuie să locuiască singur (Numeri 23.9; Deuteronom 33.28).

Acei oameni sperau ca proorocul să se lase convins și să renunțe la mesajele lui Dumnezeu, ce îi făcea să se înspăimânte. De fapt, vrăjmașul era cel ce vorbea prin mijlocirea lor. Din această cauză, drept este să-ți fie mereu teamă de Domnul. Poartă-te drept și nu te lăsa influențat de cuvintele rele.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!