Mesajul zilei

29/01/2020 - NU VORBI DE RĂU CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU

Căci ori de câte ori vorbesc, trebuie să strig: „Silnicie şi apăsare!” Aşa încât Cuvântul Domnului îmi aduce numai ocară şi batjocură toată ziua.

Ieremia 20.8

Trimisul lui Dumnezeu este cineva special pentru El și pentru cel ce-l aude, și nu trebuie să se împotrivească mesajului ce îi este dat spre a fi transmis. Aceasta este pentru că Domnul este cel ce conduce lucrarea Sa și nu există motiv de preocupare dacă mesajul este prea slab sau prea puternic. Ori, El știe ceea ce oamenii au nevoie să primească; astfel când o proorocire ne este încredințată de Cel Preaînalt, nu trebuie să ne fie frică de a o spune mai departe; până la urmă, responsabilitatea este a Lui.  

Ieremia era supărat pentru că trebuia să prorocească într-un adevărat haos. Însă, nimeni nu are capacitatea de a spune Celui Atotputernic ce este drept sau greșit, odată ce El este atotștiutor. Așadar, contează câtuși de puțin dacă-ți place sau nu de apostolia ta, căci trebuie să o îndeplinești cu dăruire, fiindcă unul dintre vicleșugurile vrăjmașului este de a te face să te simți vinovat și nemulțumit față de lucrările lui Dumnezeu. De exemplu, femeile ce plâng la răstignirea lui Isus au fost certate de El, care le-a spus că suferința este pentru ca să se plângă pe ele însele și pe fiii lor (Luca 23.27,28).

Un alt sfat important este de nu-ți compara misiunea cu cea a altora. Contează câtuși de puțin dacă apostolia ta nu este la fel de plină de succes ca cea a altui trimis al lui Dumnezeu; singura ta preocupare trebuie să fie aceea de a rămâne precum un vas curat pentru a fi folosit întru slava Tatălui. De fapt, Domnul ne spune că trebuie să fim sfinți, căci El este sfânt (1 Petru 1.16); altfel, de vom fi murdăriți, nu vom fi folosiți.

De asemenea, este esențial să nu lași niciodată ca îndoiala să ți se strecoare în inimă. Înainte de a-ți începe lucrarea, analizează-ți viața. Apoi, îndeplinește cererile lui Dumnezeu fără nici cea mai mică îndoială față de voia Sa. În plus, amintește-ți că Duhul Sfânt te călăuzește prin Cuvânt. Astfel încât nu te uita nici la stânga, nici la dreapta. Crede cu tărie că El te îndrumă în realizarea misiunii tale și fii priceput, căci, într-o bună zi, vei fi chemat la judecată (Apocalipsa 20.12).

Dumnezeu pregătește omul desăvârșit pentru vremea potrivită. Astfel, dacă nu ești acceptat de oamenii din jur din cauza mesajului ce ți-a fost încredințat în inimă pentru a fi transmis, adu-ți aminte că mulți prooroci au avut de suferit același lucru. Unii au fost prigoniți, asupriți și chiar omorâți pentru faptul de a fi vorbit în Numele Domnului (Evrei 12.25). Important, de fapt, este de a duce la bun sfârșit ce ți-a fost menit să faci, urmând mereu modelul Bibliei.

Este cu totul adevărat că există o multitudine de chemări, însă, același Duh este cel ce lucrează în toți (1 Corinteni 12.8-11). Isus îi dă pe unii apostoli, pe alții prooroci, evangheliști, pastori și învățători pentru ca împreună cu aceste daruri ministeriale să-Și clădească Trupul – Biserica (Efeseni 4.11,12). Astfel, fiind credincios, El însuși îți va îndrepta pașii, îți va deschide ușile necesare și le va închide pe cele netrebuincioase.

La marea Judecată, vei avea de dat seama față de responsabilitatea pe care o ai privitor la folosirea binecuvântărilor ce ți-au fost încredințate. De le-ai înmulțit, vei fi pe placul Domnului, însă, de nu ai făcut roade, vei fi aruncat în întunericul de afară (Matei 25.14-30). Așadar, nu fi cu nebăgare de seamă față de ceea ce Dumnezeu ți-a dat de făcut, căci pedeapsa îți va fi nemiloasă (Ieremia 48.10a).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!