Mesajul zilei

31/01/2020 - CONDIȚIILE PENTRU CA SĂ POȚI BIRUI (2)

Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!

Isaia 1.17

Sfaturile pe care Domnul le-a dat poporului Său pentru a se putea îndrepta din greșeală și primi iertarea se află în continuarea spuselor Sale anterioare, când a sfătuit pe Israel să se lepede de ceea ce împiedica lucrarea sfântă. De această dată, Dumnezeu ne dă noi îndrumări pentru a se putea înfăptui ceea ce trebuie să facem și pentru ca puterea Sa să poată lucra cu ușurință în viața noastră. De sunt urmate, fiecare dintre aceste lecții ne va ajuta să ne bucurăm de ceea ce este mai bun.

Binele nu este ceva cu care ne-am născut să facem, ci trebuie învățat prin observarea a ceea ce robii Domnului făceau în vechime. Când Isaia a scris acest pasaj din Biblie, 700 de ani mai rămăseseră pentru ca Învățătorul nostru să se nască. Dacă, de fapt, vrem să învățăm să facem binele, trebuie să analizăm modul în care Isus proceda în timpul apsotoliei Sale pământene. Prin lucrările Sale, și noi devenim învățători în arta de a face binele.

Fiii lui Dumnezeu trebuie să facă ceea ce este scris în Scripturi, căci asta este drept înaintea Tatălui. Exemplele din Biblie au fost consemnate ca un model de urmat și, astfel, să putem avea o cale biruitoare. Cine-și dă osteneala de a scorni alte lucruri de făcut nu face decât să-și irosească timpul; până la urmă, Domnul ne-a arătat cum să-I realizăm lucrarea: este de ajuns să-I urmăm învățăturile pentru a reuși din plin!    

Cei asupriți nu reușesc să aibă succes; pe de altă parte, cine învață cu Isus știe ce să facă în orice situație. Pentru cine are Duhul lui Dumnezeu, este de ajuns să se gândească la Cuvânt și va primi de îndată în duhul său calea cea dreaptă. Niciodată nu vom face ceva drept de nu urmăm îndrumarea Duhului Sfânt.

            Dacă vezi pe cineva făcând vreo greșeală, nu-i fă rău povestind celorlalți ceea ce ai văzut. Asupriții se supun mereu poruncilor duhului asupritor, căci sunt robii iadului, dar tu poți să-i ajuți. Fiind în Dumnezeu, poți fi folosit drept mijlocitor pentru a-ți folosi autoritatea ca să interzici celui rău să mai continue să strice viața oricui.

            Sărmanii în duh sunt acei oameni cărora Domnul nu le este Tată și, de aceea, nu primesc nimic de la El. Cine are pe diavol drept cârmuitor începe să ducă lipsă de tot ceea ce este bun. Însă, ca uns al lui Dumnezeu, poți face dreptate celui ce se regăsește în această situație. Mare putere are rugăciunea celui neprihănit (Iacob 5.16), astfel încât te poți ruga la Dumnezeu întru ajutorarea lor ; astfel, vei bucura pe Domnul, care iubește pe toți oamenii.

            Văduvele despre care se vorbește în acest verset sunt acele femei care au pierdut pe Cel ce avea grijă de ele și, de aceea, nu au cum să-și ducă traiul de zi cu zi. Însă, cu autoritatea ce ți-a fost dată asupra puterii răului, binecuvântează viețile lor, căci, astfel, acestea își vor putea reface comuniunea cu Tatăl !

 

            În Hristos, cu dragoste,

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!