Mesajul zilei

02/02/2020 - ATENȚIE LA CE TE UIȚI!

Totuşi era să mi se îndoaie piciorul şi era să-mi alunece paşii! Căci mă uitam cu jind la cei nesocotiţi când vedeam fericirea celor răi.

Psalmi 73.2,3

Nu toți oamenii sunt pregătiți pentru a vedea succesul celuilalt, căci invidia le poate stăpâni mintea. Când acest defect (sau altul) este prezent în viața cuiva, aceasta se întâmplă din cauza celor cu care te însoțești. Biblia spune că un val cheamă un alt val (Psalmi 42.7). Invidiosul nici nu-și dă seama că purtarea sa îl face să piardă un lucru mai bun pe care Dumnezeu i-l dăduse. Cel mai rău este că, în spatele oricărei anormalități se află un duh rău.

Bunăstarea proprietarului unui restaurant, de exemplu, îi poate face pe alții să-i fure clientela. Pentru asta, mulți bani sunt cheltuiți și eforturi supraomenești irosite. De ce oare trebuie să se întâmple asta? Proprietarul unui restaurant nu ar putea oare face un alt fel de mâncare? Patronul unui magazin de haine trebuie oare să vândă și bijuterii pentru a supraviețui ? Fără nicio îndoială, invidia și pofta de înnavuțire se află îndărătul acestor lucruri.

Ar fi ceva greșit să te uiți la frumusețea soției celuilalt? Depinde de intenția cu care faci asta. Cel ce nu se teme de Dumnezeu se lasă amăgit de îndată de pofte păcătoase. Dacă i-ar fi frică de Domnul, ar face o rugăciune slăvind pe Dumnezeu pentru faptul de a fi dat o soție frumoasă cuiva, nu este așa? Astfel, lipsa de respect față de Cuvânt face posibil ca unii să se lase stăpâniți de demonul adulterului.

Psalmistul a avut curajul de a-și mărturisi slăbiciunea. Cu siguranță, nu sunt puțini cei ce se află la marginea prăpastiei. Dacă acesta este și cazul tău, du-te înaintea Domnului în rugăciune și mărturisește-ți punctul slab; cere iertare Domnului și străduiește-te să nu te mai supui ispitei. De vei cădea în păcat, demonul te va avea în mâinile sale și, atunci, totul în tine (și pentru tine) va da greș.

Uneori, asta se poate întâmpla și în lucrarea sfântă. Nici în propria familie oamenii nu sunt scutiți de vicleșugurile lui Satana. Cele mai multe cazuri de abuz împotriva copiilor au loc în propriul cămin, făcute chiar de părinți, frați și alte rude. Probabil și, din nefericire, printre miile de oameni ce citesc mesajele mele zi de zi, se află cei ce abuzează de copii.

Dumnezeu poate schimba soarta acestor oameni odată ce se căiesc. Dacă ispita a fost mai puternică decât puterea de a i se opune, caută un pastor care știe să dea afară demoni și cere-i să-ți realizeze izbăvirea în Numele lui Isus. Până să fie prea târziu, izbăvește-te de orice lucrare a diavolului, căci, altfel, prețul pe care-l ai de plătit va fi mult prea mare.

Cel Preaînalt nu vorbește la întâmplare. Când El ne face să ne analizăm purtarea, poate fi ultima șansă înainte de a cădea în prăpastie. Însă, dacă omul nu ascultă de ceea ce El spune, va avea nevoie de ajutor, dar va fi mult prea târziu.        

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!