Mesajul zilei

03/02/2020 - STÂNCA INIMII

Carnea şi inima pot să mi se prăpădească, fiindcă Dumnezeu va fi pururea stânca inimii mele şi partea mea de moştenire.

Psalmi 73.26

Când trupul și duhul nu mai au putere, este momentul de a căuta pe Domnul cu toate forțele ce-ți rămân, căci distrugerea poate fi mult mai aproape decât crezi. Respectarea cuvintelor ce ies de pe buzele lui Dumnezeu ne dă posibilitatea să facem rugăciunea credinței. Isus nu a promis că numai oamenii aflați pe moarte vor trăi, ci și că, cine crește în El, chiar de ar fi murit, va trăi (Ioan 11.25).

            Forțele necesare unui trup sănătos sunt rezultatele alimentației și odihnei; în fine, diferiți factori se pot împotrivi ca asta să se întâmple. Atunci, boli și alte rele au loc. Pentru ca Domnul să vindece, oricare ar fi cauza, omul trebuie să-și folosească credința ce i-a fost dată prin auzirea Cuvântului lui Dumnezeu. Așadar, există lecuirea de la sine, ce este dobândită prin puterea de a ne vindeca pe care Creatorul a pus-o în noi.

            Dacă acest lucru nu se întâmplă, sau dacă vreo boală ne supără și nu reușim să ne vindecăm prin noi înșine, știm că Isus a spus că ne-a luat suferințele și durerile asupra Sa, cât și faptul că prin rănile Lui am fost vindecați. Însuși Hristos a promis că tot ceea ce vom cere – determina – în Numele Său, El va face. Neobținând vindecarea naturală sau prin intermediul medicinii, putem să ne adresăm Celui ce a făgăduit că ne va auzi strigătele.

            Pentru cel ce se află în comuniune cu Dumnezeu nu există problemă de nerezolvat. Însă, vrăjmașul reușește să înșele pe unii, care, neștiind ce spune Sfânta Scriptură, se îndepărtează de Dumnezeu. Aceștia chiar se roagă, se duc la biserică, își îndeplinesc sarcinile față de lucrarea sfântă, dar nu reușesc să se opună atacurilor răului. De fapt, au nevoie să-și deschidă inimile și să se întoarcă la Domnul.

            Așadar, în momentul în care simt prezența Tatălui, acești oameni vor descoperi că puterile li s-au întremat, iar inima li s-a întărit. Atunci, vor putea înfrunta răul cu un curaj nemaivăzut și vor trebui să mărturisească că Cel Preaînalt le este Puterea inimii și, chiar de nu văd scăpare de la sine, se vor putea lupta împreună cu Domnul, ce le este Stânca de ocrotire.  

            Dacă te simți un înfrânt sau dacă depresia nu-ți dă pace și, din această cauză, nu mai vrei să te rogi, și nici nu te mai opui vrăjmașului, atunci a sosit momentul de a te ridica, de a te boteza în Domnul și de a-ți curăța hainele. Dacă Dumnezeu îți este puterea în viață, față de cine ai putea da înapoi? De-ți vei întări credința, puterea Celui Preaînalt va lucra pentru binele tău.

            Domnul îți este pe vecie partea ta de moștenire. Niciodată nu a fost, nu este și nu va fi bătălie pe care El să n-o câștige. Avându-L de partea ta, nu vei fi biruit; însă, trebuie să acționezi, să fii puternic și să nu te lași amăgit de minciunile diavolului. Poți conta pe El acum și întru veșnicie. Așadar, ce mai aștepți oare pentru a acționa?

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!