Mesajul zilei

05/02/2020 - SĂ ÎNCETEZE BATJOCORIREA NUMELE LUI ISUS

Până când, Dumnezeule, va batjocori asupritorul şi va nesocoti vrăjmaşul fără curmare Numele Tău?

Psalmi 74:10

Este necesar să înțelegem că, în lumea duhovnicească, suntem chemați în Numele Domnului, căci suntem fiii Săi și mădulare în Trupul lui Hristos. De aceea, nu putem permite ca vrăjmașul să ne înfrunte, făcându-ne să suferim și batjocorindu-ne credința. De fapt, când asta se întâmplă, lăsăm ca Numele lui Dumnezeu să fie nesocotit. Cu toate acestea, alegerea noastră va fi mereu aceea de a fi biruitori.  

Cum îți sunt gândurile? Îngădui tu oare ca ele să-ți fie pătate de ticăloșia morală ce se află peste tot ? Dacă asta se întâmplă din cauza ta, vrăjmașul va reuși să hulească bunul Nume al Mântuitorului. Oricine este în Dumnezeu trebuie să se îngrijească de templul Domnului. Porunca sfântă este de a fi sfinți, căci El este sfânt (1 Petru 1.16). Niciun creștin nu trebuie să accepte vreo nelegiuire.

Cum am primit aceeași putere ce sălășluia în Isus, prin pogorârea Duhului Sfânt asupra noastră, nu trebuie să lăsăm ca lucrările celui rău să ne pătrundă în viață. Ochii trebuie să ne fie limpezi, mâinile curate, mintea să se gândească numai la lucrurile în care există virtute, iar judecata să ne fie după Cuvântul lui Dumnezeu, lăsând mila sfântă să ne pătrundă în fapte.

Dacă David ar fi stat de veghe când Batșeba l-a ispitit, nu ar fi îngăduit ca diavolul să nesocotească Numele Domnului. Împăratul a căzut în adulter și s-a murdărit, iar purtarea sa a permis ca vrăjmașii să hulească. Contrar psalmistului, să stai departe de orice păcat, căci, în spatele oricărei purtări ce pare a fi nevinovată există un plan malefic ce este realizat. Adu-ți aminte că păcatul va aduce mereu rușine celui ce îl face.

Din cauza hulii lui Satana, copilul zămislit prin acea legătură păcătoasă a murit. Prin acest exemplu, vedem că greșeala ce poate aduce unuia bucurie, va aduce altuia tristețe. Cine își face de lucru cu soața altuia nu se gândește la supărarea care, de cele mai multe ori, nu se va stinge niciodată în inima trădată. Merită oare să te gândești să fii necredincios și să te bucuri de o plăcere murdară și vremelnică a păcatului ? Întreabă pe cine a greșit și vei afla.

Trebuie să onorăm Numele ce este peste toate numele, trecând prin ispite, dar fără a le cădea pradă. Cum asta nu slăvește pe Tatăl! Diavolul, știind că rușinea îți ia sfârșit când primești pe Isus drept Mântuitor, vrea să te facă de rușine din nou. Așadar, trebuie să fii tare împotriva ticăloșiei iadului.

Tu ești foarte important pentru Dumnezeu. El te-a făcut slava Sa pe pământ, astfel încât dacă ai căzut, căiește-te ; dacă ai fost ispitit, fii de neclintit și nu te lăsa înșelat de vrăjmaș. Veșmintele tale trebuie să fie întotdeauna albe și, de aceea, nu te murdări, din moment ce sfințenia trebuie să fie semnul Domnului în tine.                

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să facă să lumineze fața Lui peste voi!