Mesajul zilei

07/02/2020 - UMBLĂ ÎN NUMELE DOMNULUI

Pe când toate popoarele umblă fiecare în numele dumnezeului său, noi vom umbla în Numele Domnului, Dumnezeului nostru, totdeauna şi în veci de veci!

Mica 4.5

Modul în care omul trăiește arată Dumnezeul căruia Îi slujește. Ori, dacă viața îți este plină de neîncredere, ranchiună, ură sau orice alte sentimente pe care Scripturile le condamnă, este un semn că nu slujești Domnului. Știm că cei ce sunt în Tatăl trebuie să fie tari și veghetori în credință (1 Corinteni 16.13); însă, trebuie să se poarte și cu blândețe (Coloseni 3.12; Tit 3.2), pe lângă faptul de a căuta și de a primi binecuvântările, fiindcă nimeni nu vrea să aibă un dumnezeu rău.

Nu ne putem lua după purtarea celui ce nu are teamă de Domnul, căci acesta nu este modelul biblic. Mai mult de atât, niciodată nu ne putem purta cu intenții ascunse în nicio situație, fiindcă cine nu este sincer în tot ceea ce face sau spune nu poate zice că slujește lui Dumnezeu (Psalmi 101.2). Același lucru se poate spune despre omul ce nu arată milă, este viclean în a-și urmări interesele în afaceri, minte sau trăiește numai pentru sine.

Un alt aspect important este că, în ceea ce privește credința, nimeni nu poate fi indiferent. De fapt, cine nu umblă în lumină trăiește în întuneric și nu slujește Domnului, ci vrăjmașului. Lipsa de respect față de propriul trup este de asemenea un semn de joasă viață spirituală și, de aceea, omul care se dedă prostituției sau oricărui alt viciu, pe lângă faptul de a nu se bucura de pacea în Dumnezeu, arată că-și duce viața într-un mod atât de nesocotit încât nu poate fi ocrotit de El.  

            Cu toate acestea, este ușor să faci parte din planurile sfinte, căci este de ajuns să fii transformat de puterea Numelui lui Isus, care este suveran oricărui rău, tuturor ispitelor, cât și atacurilor vrăjmașului. Nu este nimic mai plăcut decât să trăiești în sfințenie, să fii corect în afaceri și să te opui răului. Așadar, dacă ai trăit departe de modelul biblic, încetează asta acum, fiindcă Domnul vine în ajutorul celui ce în El se încrede.

            Astfel, tot ceea ce există în noi – inclusiv gândurile cele mai tainice – trebuie să slăvească pe Cel Preaînalt (Psalmi 19.14), căci, atâta timp cât vrăjmașul face parte din viața noastră, nu vom avea pace. Acum este momentul de a-ți hotărî viitorul. Ce vei face oare? Numele lui Isus are puterea de a-ți schimba cursul vieții acum și în viitor.

            Amintește-ți că modul în care umbli pe pământ arată locul în care vei trăi după moarte. Așadar, mare grijă! Niciun om care trăiește în greșeală nu va fi primit în Împărăția lui Dumnezeu (Apocalipsa 21.27). Ori, dacă nu-ți pasă unde îți vei petrece veșnicia, acest mesaj nu este pentru tine. Însă, de vrei să fii fericit pe vecie, îndreaptă-te, căci sămânța pe care o semănăm va da rod potrivit speciei sale (Iacob 3.12).

            Așadar, înțelege că cea mai bună mărturie pe care o poți da celor pierduți este de a trăi în chip vrednic cu chemarea pe care Cel Atotputernic ți-a dat-o (Efeseni 4.1). El crede că nu Îl vei dezamăgi. Așadar, luptă și străduiește-te, căci viața îți va fi minunată. În plus, bucură-te de dreptul de a folosi sfântul Nume al lui Isus și dă afară răul din viața ta.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!