Mesajul zilei

08/02/2020 - RĂBDAREA ȘI FĂGĂDUINȚA

Căci aveţi nevoie de răbdare, ca, după ce aţi împlinit voia lui Dumnezeu, să puteţi căpăta ce v-a fost făgăduit.

Evrei 10.36

Făgăduința Domnului de a ne salva se va împlini odată cu întoarcerea lui Isus. Însă, până atunci, multe alte făgăduințe ne așteaptă. Din acest motiv, trebuie să fim cuprinși de preocupare când suntem încercați. Cu înțelepciunea Sa, Dumnezeu te va păzi de toate vicleșugurile vrăjmașului. Așadar, fii de neclintit față de făgăduințele sfinte și nu te lăsa înfrânt de minciunile diavolului. Cel Preaînalt este credincios în a izbăvi pe cei ce în El se încred.

Când Isus Se va întoarce, vom fi asemnea Lui; așadar, noi Îl vom cunoaște așa cum de El am fost cunoscuți (1 Corinteni 13.12). Pentru cei ce se întăresc în făgăduințele sfinte, veșnicia va fi frumoasă, căci Domnul a spus că va pregăti un loc pentru noi și va veni să ne ia (Ioan 14.2,3). Însă, cei ce nu au dat atenție cuvintelor Învățătorului, se vor căi amarnic pentru asemenea nesocotință.

Până atunci, avem nevoie de răbdare. Ori, dacă nu ai fost perseverent, cere-I să te schimbe, fiindcă, altfel, vei putea spune sau face lucruri ce-ți vor împiedica intrarea în Împărăția Sa. Diavolul ispitește pe om în diferite moduri, iar când lovitura îi este pregătită, unul dintre vicleșugurile sale este de a te face să acționezi fără a gândi, cu precipitare. Însă, trebuie mereu să ai în minte că cel ce i se supune va fi necorespunzător pentru a pleca cu Isus.

Un lucru important pe care trebuie să-l știi este de a avea răbdare la necaz. Ispitele la care ești supus nu au loc la întâmplare, ci sunt făcute după puterea celui rău. Însă, numai ispita în sine nu înseamnă că ai căzut în păcat, căci, de nu accepți ceea ce ți se oferă, nu vei avea nicio vină. Dacă diavolul insistă, nu deznădăjdui, și nici nu lua altă atitudine decât cea pe care Isus a luat-o când a fost ispitit în pustie (Luca 4.1-13). Versetul pe care-l analizăm spune că putem primi făgăduința după ce am făcut voia lui Dumnezeu. În funcție de asta, încearcă să afli ceea ce El vrea de la tine și, fără nicio clipire, începe să-ți îndeplinești misiunea dată. Cine nu se supune la ceea ce i-a fost poruncit nu va primi făgăduința. Ori, scopul credinței noastre nu este nimic mai puțin și nimic mai mult decât îndeplinirea a tot ceea ce ne-a fost făgăduit.

Vrăjmașul își folosește toată puterea pentru a împiedica realizarea planurilor sfinte și, pentru asta, te va îmbia cu cele mai frumoase și atrăgătoare lucruri despre care este sigur că îți vor bucura sufletul. Așadar, fii tare în credință și nu-i da nici cel mai mic prilej. Când apare vreo ispită, trimite focul sfânt peste acel rău.    

Planul lui Dumnezeu este desăvârșit. El îți cunoaște slăbiciunile și știe dacă ești sincer. De aceea, Tatăl ceresc te-a ales pentru a fi robul Său, membru în Trupul lui Hristos și moștenitor al făgăduinței. Fiind răbdător și îndeplinindu-I voia, vei primi ceea ce ți-a fost făgăduit, fiind astfel pregătit pentru a sta alături de Dumnezeu pe vecie.

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!