Mesajul zilei

09/02/2020 - PRIMEȘTE VEDEREA LUI DUMNEZEU

Şi a venit la mine un om numit Anania, bărbat temător de Dumnezeu, după Lege, şi pe care toţi iudeii care locuiesc în Damasc îl vorbeau de bine. El mi-a zis: ‘Frate Saule, capătă-ţi din nou vederea!’ Chiar în clipa aceea, mi-am căpătat vederea şi m-am uitat la el. El mi-a zis: ‘Dumnezeul părinţilor noştri te-a ales să cunoşti voia Lui, să vezi pe Cel Neprihănit şi să auzi cuvinte din gura Lui.

Faptele Apostolilor 22.12-14

Anania primise de la Domnul sfatul clar că trebuia să spună tot ceea ce i se poruncea. Întâlnind pe Saul, a dat mesajul sfânt, spunându-i că-și va recăpăta vederea pentru a cunoaște apoi voia lui Dumnezeu, de a vedea pe Isus, Cel Drept, cât și să audă glasul gurii Sale. Pe scurt, acest rob al Domnului a dat lui Saul – care, apoi, a început să-și folosească numele roman de Pavel – sfatul despre ceea ce ar trebui să facă în acel moment, înțelegând tot planul Tatălui.  

            Când un trimis al lui Dumnezeu ne încredințează un mesaj din Ceruri, trebuie să-l credem și să-l primim cu bucurie. Ca robi, trebuie să avem îndrumarea Domnului pentru viața noastră. De aceea, străduiește-te pentru a nu lăsa să ți se fure ceea ce Cuvântul a arătat. Anania a spus lui Saul că Dumnezeul părinților poporului evreu îl alesese pentru a cunoaște pe Isus cel Drept.  

            Dumnezeul nostru este același cu cel al lui Avram, Isac, Iacov, David și alți oameni folosiți pentru a crea și păstra națiunea lui Israel. Taina este de a vedea ceea ce Domnul a făcut prin mijlocirea lor, văzând cum i-a ocrotit și folosit. În același fel El ne va folosi, fiindcă tot ceea ce s-a întâmplat în trecut a fost pentru a sluji lui Dumnezeu cu bucurie, având mult succes. Așadar, nu nesocoti niciuna dintre îndrumările ce-ți vor fi fost date.

            Cel Preaînalt a dat lui Saul – cât și nouă – o vedere pentru ca să-I poată ști voia. Aceasta este taina pentru a avea reușită în toate. Cine cunoaște planurile sfinte are deplina siguranță că vin de la Dumnezeu și, de aceea, nu te îndoi în momentul în care trebuie să spui da sau nu oricărei propuneri. Astfel, un asemenea om va fi mereu hotărât și priceput față de orice hotărâre.  

            Este important să vezi pe Cel Drept, Domnul Isus, căci cine Îl vede prin credință nu se lasă încântat de ceea ce lumea oferă. Creștinul ce se uită prin toate părțile pentru a vedea ce este bine pentru el, nu are încă viziunea Domnului. Însă, cel ce o cunoaște, urmează calea succesului și devine diferit de ceilalți oameni. A vedea pe Isus, ceea ce este posibil prin Cuvântul lui Dumnezeu, îl schimbă pe om cu desăvârșire.  

            Amintește-ți că glasul Tatălui este puternic, dar blând în același timp, putând fi auzit la citirea și meditația Scripturilor. Când ajunge la noi, credința se face prezentă și sfatul drept și adevărat ne este dat. Astfel, nu ne va fi teamă de a lua o hotărâre în orice problemă.

Cine aude glasul Domnului are mereu ceva de spus despre El. Mesajul dat lui Saul l-a făcut să fie pregătit cu desăvârșire pentru realizarea lucrării: el a învățat să nu ieie nicio hotărâre care să-l facă să sufere. Acest sfat îți va face și ție mult bine; așadar, deschide bine urechea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!