Mesajul zilei

10/02/2020 - SFATURI PENTRU REUȘITĂ

Cântaţi Domnului, binecuvântaţi Numele Lui, vestiţi din zi în zi mântuirea Lui! Povestiţi printre neamuri slava Lui, printre toate popoarele minunile Lui!

Psalmi 96.2,3

A cânta Domnului înseamnă mai mult decât să fredonezi cântări de credință, cum facem mai mereu. Când cântăm Lui, și nu numai despre El, facem să apară în ceilalți oameni sentimentul că acea cântare este vie, aduce pacea și ne face să fim cuprinși de dorința de a cunoaște pe Cel Preaînalt. Astfel, toți își vor deschide inima și se vor aduna împreună cu noi întru slavă. Când cântăm din suflet Tatălui, toată lumea este binecuvântată.  

Binecuvântarea Numelui Domnului înseamnă să-L folosești împotriva forțelor răului, cerând scoaterea bolilor, durerilor și demonilor. De fapt, toți oamenii vor trebui să se închine Numelui ce a fost pus mai presus de orice nume și este cunoscut în cele două lumi (Romani 14.11; Filipeni 2.9,10). Azi, când un rătăcit vede o luptă de izbăvire a unui îndrăcit, se sperie, însă, în același timp, conștientizează că există două forțe contrare: binele și răul.

A duce vestea mântuirii în fiecare zi înseamnă să faci mereu cunoscută Evanghelia – Buna Vestire. Ori, în acest Mesaj sfânt există suficientă putere pentru rezolvarea problemelor omului. De aceea, oricine ne poate asculta oricare ar fi răul de care suferă. De propovăduim fără oprire, toți oamenii din jurul nostru vor afla care este diferența dintre omul religios și cel ce slujește Cuvântului, dobândind, astfel, capacitatea de a face alegerea corectă.

Acest lucru trebuie făcut tot timpul, fie că ne aflăm la lucru, în vreo călătorie sau orice alt loc (2 Timotei 4.2). Nu te preocupa dacă cineva este împotriva silinței tale. De asta se întâmplă, este un semn că deranjezi pe demonul ce stăpânește acel suflet, și care nu va mai rezista prea mult să-l asuprească. Lumea întunericului va încerca mereu să-ți nesocotească dăruirea în Domnul; de aceea, roagă-te pentru acel om, cerând înțelepciune de la Dumnezeu.

Nu trebuie să mergem înaintea popoarelor pentru a vorbi despre religie sau filosofia creștină, ci pentru a le da rezolvarea problemelor. Este nevoie să ducem până la ele slava lui Dumnezeu ce se află mai presus de orice religie. De vei fi trimis într-un lăcaș de cult și vei duce slava Domnului, oamenii vor începe cât de repede să se ducă și să se convertească. Slava lui Dumnezeu este cea pe care trebuie să o vestim.

Mai mult de atât, trebuie să propovăduim tuturor popoarelor – sărace sau bogate, culte sau neculte – despre minunile pe care Dumnezeu le face. Aceasta pentru că există în om, fie că se declară ateu, agnostic sau un fanatic religios, un sentiment al realității sfinte. Oamenii vor să vadă pe Creator la lucru, nimicind răul și izbăvindu-i pe cei asupriți de puterea lui Satana.      

            Când vestim asta prin puterea Sfântului Duh, nu există om care să nu creadă. Astfel, cei ce, până atunci, erau străini de Evanghelie, se vor închina realității duhovnicești și vor primi pe Isus drept Domn și Mântuitor.  

           

În Hristos, cu dragoste,

           

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!