Mesajul zilei

11/02/2020 - LUCRURI PE CARE DUMNEZEU NU LE VA FACE

Nu-mi ascunde Faţa Ta în ziua necazului meu! Pleacă-Ţi urechea spre mine când strig! Ascultă-mă degrabă! Căci zilele mele pier ca fumul şi oasele îmi ard ca un tăciune.

Psalmi 102.2,3

Rugăciunea lui David este ca o înșiruire de afirmații despre ceea ce Domnul Dumnezeu nu va face. El nu poate să-Și tăgăduiască Cuvântul, iar toate făgăduințele Sale sunt cu siguranță îndeplinite (Ieremia 33.14). Cel Preaînalt nu Și-ar ascunde fața niciodată, și nici nu Și-ar lua privirea de la cei ce sunt ai Săi. Astfel, când ești atacat de orice rău, nu lăsa ispititorul să te convingă de lucrul contrar.

            Dumnezeu Își are chipul îndreptat către cel ce în El se încrede. Ori, de ar depinde numai de El, nu am fi niciodată atinși de flăcările arzătoare ale vrăjmașului. Însă, cum nu dăm întotdeauna atenția cuvenită Cuvântului Său, sfaturile Sale sunt neluate în seamă, ceea ce lasă să se deschidă vreo crăpătură pe unde vrăjmașul ne poate ajunge. Față de toate acestea, de ce oare ne irosim vremea cu lucruri neînsemnate și nu ne dăm răgazul de a citi Biblia și de a ne ruga ?

           Cei ce trăiesc îngenunchiați înaintea Domnului, Îi păzesc poruncile și se străduie să-I facă voia își vor vedea rugăciunile auzite cât de repede. Însă, cei ce nu iau în serios lucrurile duhovnicești, nu văd nicio răutate la cel rău și nu fac ceea ce le este poruncit, își deschid garda atacurilor diavolului și, când vor striga, nu vor mai fi auziți.

            Ori, Dumnezeu știe totul. El a arătat psalmistului că zilele omului pe pământ pier ca fumul ; însă, sunt oameni ce se cred veșnici. Este întristător să vezi cum unii vor fi cuprinși de disperare când se vor uita în oglindă și-și vor vedea urmele îmbătrânirii, simțind că nu s-au realizat în viață. Din nefericire, mulți nu vor ajunge să se căiască, fiindcă trufia îi acoperă cu haina amăgirii.    

            Oamenii trebuie să-și dea seama de faptul că trebuie să caute pe Domnul. Astfel, El nu va lăsa ca oasele să li se ardă precum tăciunele. Dumnezeu poate și va face tot ce este necesar pentru a veni în ajutorul celui ce vrea să fie ajutat. Umanitatea se îndreaptă cu pași mari spre distrugerea veșnică, însă, acum, este timpul celui ce are judecată să-și deschidă inima și să se întoarcă la Cel Preaînalt, care este nemărginit în a ierta.

            De cauți pe Tatăl ceresc, vei primi ceea ce inima-ți dorește. Atunci, cu pacea ce-ți va pătrunde ființa, vei putea înfrunta toate forțele infernale ce s-au aruncat asupra vieții și familiei tale, biruindu-le. Așadar, fă rugăciunea acestui Psalm și dovedește-ți dragostea sfântă la lucru. Dumnezeu îți vrea numai binele și, de aceea, te va ajuta de îndată ce-ți vei încredința viața în mâinile Sale.    

            Ia hotărârea cea potrivită! Nu te opri din a căuta pe Cel ce te-a creat. Vai de cel ce se răzvrătește împotriva Domnului, căci, într-o bună zi va avea de dat seama. Amintește-ți că Isus, care astăzi îți este Sfătuitor îți va fi Judecător în acea Zi (2 Timotei 4.1). Ce vei face oare atunci?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!