Mesajul zilei

14/02/2020 - BUCURĂ-TE ȘI VESELEȘTE-TE DE PLĂCERE

Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele tău, Dumnezeule Preaînalt, pentru că vrăjmaşii mei dau înapoi, se clatină şi pier dinaintea Ta. Căci Tu îmi sprijini dreptatea şi pricina mea şi stai pe scaunul Tău de domnie ca un judecător drept.

Psalmi 9.2-4

Rezolvarea pe care o găsim direct cu ajutorul al Domnului este mult mai bună decât cea obținută indirect, prin intermediul omului. Psalmistul știa că, în Dumnezeu, își va găsi bucuria și se va veseli de plăcere. În același mod, oricine va primi ajutorul sfânt va scăpa de vrăjmaș. Cel mai bine este ca asta să poată fi la dispoziția oricărui om, căci Dumnezeu ajută mereu pe cel ce Îi păzește poruncile.

            Multe bătălii pot fi câștigate cu mare efort, însă, când ne folosim de credință, lucrarea este realizată în mod deplin. De fapt, Dumnezeu realizează minuni în diferite moduri: bună dispoziție, dragoste, înțelegere, puterea medicinii și, bineînțeles, credință. De aceea, niciuna dintre aceste posibilități nu pot fi îndepărtate sau interzise. Însă, bine este când reușim să înțelegem cum funcționează credința, folosind-o.

            Încă de la începutul originilor lumii, cei ce au folosit Numele lui Isus au fost uimiți de puterea Sa. Ori, oamenii ce știu să folosească această armă duhovnicească află taina de a birui în lupte. Mai mult de atât, Domnul Și-a învățat ucenicii să lecuiască boli și să dea afară duhurile rele prin Numele Său Minunat, ceea ce ne face pe noi, precum psalmistul, să cântăm cântări de slavă Mântuitorului.

            Când creștinul nimicește pe vrăjmaș și relele sale cu Numele lui Isus, aceștia dau înapoi și cad. Însă, când rezolvarea problemei este obținută altfel nu se întâmplă același lucru, iar uneori cel rău se întoarce și cu mai multă forță. Astfel, prin lucrarea puternicului Nume al Domnului, răul își pierde puterea de înrobire, odată ce Hristos a spus că cel ce este slobozit de El este cu adevărat liber (Ioan 8.36).

            În acest caz, eliberarea totală are loc pentru că Domnul ne sprijină dreptul, având în vedere că a plătit deja prețul de izbăvire alor Săi. Însă, pentru ca această condiție să fie adevărată și de durată, este de ajuns să ne ridicăm în Numele Său și să punem vrăjmașul pe fugă. În plus, cauzele celui ce crede în Cuvânt sunt susținute de singurul și adevăratul Dumnezeu, care, când lucrează, nu poate fi împiedicat de a acționa. Aceasta este taina pentru a fi cu adevărat liber.

            Pricina ta de credință pentru a cere ceea ce este al tău de drept Îl face pe Domnul să Se așeze pe scaunul de Domnie ca un judecător drept. Când asta are loc, ceea ce îți aparține este respectat, căci El judecă drept, iar cei ce se luptă prin credință obțin un succes atât de mare încât trăiesc mereu cu bucurie și săltând de veselie, mereu cântând cântece de slavă lui Dumnezeu. Și nu uita că însuflețirea față de toate lucrurile îi face pe cei rătăciți să se ducă și ei în căutarea Domnului.  

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!