Mesajul zilei

20/02/2020 - CÂND RUGĂCIUNEA NU FUNCȚIONEAZĂ

Până acum n-aţi cerut nimic în Numele Meu: cereţi şi veţi căpăta, pentru ca bucuria voastră să fie deplină

Ioan 16.24

Omul luminat de Dumnezeu este numit în Scripturi înțelept, fiindcă știe vremea potrivită și modul potrivit în care să se roage. Această înțelepciune ajunge în inimă, când este pătrunsă de Isus. Sub ocrotirea Învățătorului, se obține această înțelepciune despre cum și când să determini ca lucrarea să fie realizată. Este înțelept să aștepți până ce te simți cuprins de bucurie pentru a afla momentul potrivit de acțiune.

            Nicio revelație ce vine de la Domnul nu este lipsită de bucurie, din moment ce aceasta este un semn că El ți-a dat binecuvântarea. Când mintea încearcă să înțeleagă Cuvântul, poate să ajungă la concluzii ce par a fi logice, dar nu au acea mulțumire sfântă, ce are loc numai prin manifestarea sfântă în sufletul nostru. Astfel, sufletul ne este cuprins de o veselie foarte mare și, în acest fel, putem să ne exercităm dreptul.

            În versetul anterior, Isus explică faptul că, vizitându-ne, El ne face inima să se bucure. Este sigur că Învățătorul nu vorbea despre acea bucurie firească pe care o avem când primim o veste bună, ci despre bucuria Domnului, care este tăria noastră (Neemia 8.10). Acest fenomen i se întâmplă oricărui om care se lasă călăuzit de Duhul lui Dumnezeu. Venirea Domnului este încuviințarea de a pune stăpânire pe ceea ce ne aparține.

            Odată ce inima ne-a fost cuprinsă de bucurie, nu trebuie să mai așteptăm pentru a fi binecuvântați, ci doar să credem și să determinăm ca lucrarea să fie făcută. Este de o importanță maximă faptul de a primi duhul sfânt, care ne va bucura, dându-ne puterea de a cere și de a primi. Până când Dumnezeu nu ne vizitează cu harul Său, nu putem cere nimic. Fără bucurie, cererile noastre nu sunt acceptate.

            După ce inima ni s-a bucurat prin mijlocirea revelației, Dumnezeu ne încurajează să cerem. Nu este necesar să repetăm rugăciunea neîntrerupt, de ne rugăm fără credință, însă, putem să spunem din nou aceeași rugăciune dacă o facem cu credință, căci atunci vom fi auziți. Bucurându-ne inima, Domnul spune că putem cere ceea ce ne-a fost făgăduit, fiindcă se va împlini.

            Alt factor important de reținut este că Cel Preaînalt nu vrea ca nici un fiu de-al Său să fie neîmplinit în credință. Când ne-a oferit bucuria, El ne-a dat tot de ceea ce avem nevoie pentru a fi biruitori. Astfel, chiar dacă situația pare a fi imposibilă, trebuie doar să determinăm și să cerem, căci ce vom cere va fi împlinit. Țelul cel mai mare de a ni se da lucrul pentru care ne-am rugat este pentru a ne face destul de puternici ca să-I slăvim Numele prin biruință.    

            Așadar, începe să te bucuri de viața îmbelșugată pe care Isus ți-o dă. Nu accepta nicio nereușită și nicio ispită a vrăjamșului. Dacă ai dobândit înțelegerea Cuvântului lui Dumnezeu, poți fi sigur că determinările tale vor fi împlinite. Mai presus de orice, bucuria trebuie să-ți fie desăvârșită.  

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!