Mesajul zilei

23/02/2020 - CEEA CE TREBUIE SĂ DĂM VESTIRE

Strigă în gura mare, nu te opri! Înalţă-ţi glasul ca o trâmbiţă şi vesteşte poporului Meu nelegiuirile lui, casei lui Iacov păcatele ei!

Isaia 58.1

Robii lui Dumnezeu trebuie să se dăruiască Domnului într-un asemenea mod încât să poată fi folosiți după voia Sa. A vesti mesajul sfânt cu glas tare înseamnă să vorbești astfel încât toată lumea să-l înțeleagă. De nu este ungere afântă peste ceea ce vorbim, nimeni nu va înțelege. Îndemnul omului este slab, chiar de își are originea în puterea minților celor mai învățate din domeniul științelor sau al experienței de viață.

            Drept este de a primi de la Cel Preaînalt ceea ce vom dărui, căci nu putem vorbi în nume propriu. Lucrarea este a Tatălui, iar mesajul este tot de la El. Cuvântul lui Dumnezeu este neprihănit și are puterea de a curăți pe cel care ascultă. Ceea ce vine de la Domnul nu are nicio slăbiciune, căci în El nu există nici urmă de răutate sau înșelăciune. Dacă ceea ce spunem nu vine de la El, nu Îi realizăm lucrarea.      

Glasul trebuie înălțat ca o trâmbiță. În trecut, chiar în iureșul vacarmului din bătălii, acest instrument era auzit prin sunetul său străpungător și, atunci, părțile combatante știau dacă trebuie să continue sau să se oprească din luptă. Puterea cuvintelor noastre trebuie să fie atât de mare încât poporul lui Dumnezeu, cât și cei care trăiesc în împărăția întunericului trebuie să le înțeleagă și să ieie poziție.             

            A mărturisi nelegiuirile poporului este o vestire de demult, ce nu trebuie să ne fie țelul principal al apostoliei. Această vestire era ideală până la ceea ce s-a înâmplat pe Calvar, dar, acum, vestirea trebuie să fie alta, din moment ce Hristos a luat păcatele umanității asupra Sa. Astăzi, trebuie să dovedim că este de ajuns să crezi în Hristos pentru ca nelegiuirile să ne fie iertate și, astfel, toată lumea să poată fi izbăvită de păcate.  

            Mesajul nostru trebuie să ajute la răspândirea Bunei Vestiri. Trebuie să spunem tuturor că păcatele, cât și suferințele ne-au fost purtate de Isus pe crucea de pe Calvar. Astfel, oamenii vor înceta să mai umble pe calea păcatului și se vor izbăvi de sub imperiul întunericului pentru a deveni ființe noi, zămislite în Hristos.  

            Trebuie să dăm vestire poporului că pacatele sale nu mai există, căci au fost luate de Fiul lui Dumnezeu, care le-a purtat cu El. Dacă păcătoșii vor crede în ceea ce a fost făcut, vor fi izbăviți și mântuiți de orice lucrare diavolească. Îi vom face să schimbe traiul greșit cu sfințenia. Aceasta este lucrarea cu care Isus ne-a însărcinat.  

            Nu trebuie să complicăm lucrurile, ci să fim smeriți față de ceea ce Învățătorul a poruncit să facem: Duceţi-vă în toată lumea şi propovăduiţi Evanghelia la orice făptură (Mc 16.15). Cu toate acestea, există propovăduitori care, din exces de zel religios, sau pentru ca oamenii să stea la mâna lor, creează o apostolie peste ceea ce, de fapt, este lucrarea sfântă. Nu este drept să schimbi ceea ce Tatăl a stabilit. A răspândi Buna Vestire este misiunea noastră cea mai mare.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!