Mesajul zilei

28/02/2020 - FEREȘTE-TE DE FEMEIA DESFRÂNATĂ

Depărtează-te de drumul care duce la ea şi nu te apropia de uşa casei ei.

Proverbele 5.8

Femeia desfrânată amintită aici se poate referi atât la o ființă umană de sex feminin, care se dedă infidelității conjugale, cât și la o filozofie religioasă ce nu este fidelă învățăturii celei sfinte. Sunt multe dogme pe care diavolul le-a adus pe lume pentru a încerca să-i înșele pe oameni – dacă este posibil, chiar și pe cei mântuiți. Însă, Cuvântul lui Dumnezeu nu are nevoie de nicio adaptare la așa-zisele timpuri moderne, căci El este mereu valabil!  

            Contează câtuși de puțin dacă oamenii se emoționează în adunările religioase, căci, dacă în cadrul lor nu este respectat Cuvântul lui Dumnezeu, trebuie să plece de acolo cât mai repede. Sunt locuri în care divorțul este acceptat din orice motiv, dar Domnul l-a permis numai din pricină de preacurvie (Matei 5.32). Printre altele, se acceptă relația de homoafectivitate, dar Cuvântul spune clar că cel care se va deda acestei practici nu va moșteni Împărăția lui Dumnezeu (1 Corinteni 6.10).

            Diavolul folosește de aparențe pentru a-i înșela pe cei care nu sunt întăriți în Stâncă. Din această cauză, cine nu se va hotărâ să urmeze adevăratul Drum va fi luat prin surprindere de ceea ce va auzi de la dreptul Judecător. În Ziua cea Mare, dragostea, milostenia și iertarea nu vor fi prezente, căci, în acel moment, oamenii nu-și vor mărturisi greșelile, ci își vor primi osânda pe care o merită.

            Cei cu credința slăbită nu văd nicio problemă în ritualurile ce contrazic Cuvântul, și nici în cele îndoielnice, căci, pentru aceștia, ceea ce contează cel mai mult este rezultatul, și nu mijloacele. Așadar, nu contează ceea ce gândesc sau cred că va urma, căci drept este ceea ce Cel Preaînalt a spus. El nu va înceta de a-Și îndeplini promisiunea. Vai de cel care se va lăsa amăgit de legea desfrâului!  

            Să nu umbli împreună cu femeia desfrânată, căci osânda prevăzută pentru ea te poate atinge și pe tine când va fi trimisă de Domnul. Legile ce nu păzesc Cuvântul lui Dumnezeu sunt foarte periculoase, iar cine le ascultă sau le dă și cea mai mică atenție cad în păcat. Așadar, cei care s-au lăsat mânați de sfaturile sale vor vedea că au crezut în diavol și, atunci, va fi prea târziu.

            Nu este bine să te apropii de femeia desfrânată, și cu atât mai puțin să cugeți la motivul pentru care alți oameni au intrat pe ușa vreunei credințe neadevărate. Acești oameni sunt păcătoși, iar purtările lor sunt folosite de vrăjmaș pentru a-i ispiti și pe alții. Ei aduc o fericire înșelătoare ce îi distruge pe cei slabi, dar ceea ce este cu adevărat în inima lor nu este decât durere și deznădejde.

            Prin ușa cea larg deschisă trec cei care nu păzesc poruncile lui Dumnezeu. Cine se poartă așa se lasă stăpânit de duhurile înșelăciunii și, de aceea, trăiește în nerespectarea legii sfinte. Astfel, când se va aștepta cel mai puțin, sfârșitul îi va fi aproape și nu va mai avea răgazul de a se căi. Pe de altă parte, cine crede în îndemnurile Tatălui nostru nu va cădea niciodată în păcat (Psalmi 25.13) !      

 

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!