Mesajul zilei

05/03/2020 - CE TREBUIE SĂ FACEM CU CUVÂNTUL

Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră.

Coloseni 3.16

 

      

            Reușita noastră duhovnicească începe să se înfăptuiască atunci când lăsăm Cuvântul lui Dumnezeu să locuiască din belșug în noi. Ori, fără de început, nu poate exista nicio urmare. Însă, chiar dacă începutul a fost demarat cum trebuie, dacă nu perseverăm în a urma sfaturile sfinte, lucrarea nu va putea fi terminată.

            Cuvântul lui Hristos nu trebuie să sălășluiască în noi cu strâmtorare, ci din belșug. De fapt, cu toată înțelepciunea – și nu oricum – căci acesta trebuie să ne stăpânească ființa. Apostolul Iacob a învățat că cei care nu au înțelepciunea sfântă trebuie să se roage cerând să le fie dată, și Domnul le-o va da (Iacob 1.5). Înțelepciunea, ce permite toate lucrările lui Dumnezeu, este condiția fundamentală pentru ca Verbul sfânt să locuiască în noi în mod desăvârșit și deplin.

            Înțelepciunea sfântă este măiastră prin excelență. Rolul ei în viața ta este acela de a te învăța să-ți împlinești chemarea. Astfel, nu vei acționa precipitat, și nici nu vei lăsa să treacă ocazia de a face ceea ce Domnul ți-a dat ca misiune. De ai înțelepciunea din Ceruri vei vedea cât de mult Cel Atotputernic nu va lucra prin mijlocirea ta. Dacă, însă, nu vei avea această capacitate minunată, nu vei reuși să faci o reușită din datoria ce ți-a fost dată.

            Trebuie să rămânem atenți la faptul că înțelepciunea sfântă are misiunea de a ne mustra, de a ne arăta când nu ne purtăm cum se cuvine. Aceasta este de o importanță fundamentală, căci trebuie întotdeauna să îndeplinim voia sfântă cu succes. Nu ne va folosi la nimic de ne străduim, de dăm totul din noi, de petrecem ore întregi în rugăciune, în adunare și în apostolie, căci, dacă facem lucrarea greșit, suntem pasibili de mustrare.

            Iubindu-ne, Cel Preaînalt ne îndeamnă și ne învață – și face asta prin propria noastră mijlocire. Cât este de bine să te însoțești cu robi ai lui Dumnezeu care, în mod firesc, își deschid gura și, uneori, fără a observa, sunt folosiți în mod natural, dar cu ungerea sfântă! Să nu încetezi niciodată să spui ceea ce simți că vine din Înaltul cerurilor. De multe ori, mărturia despre ceva ce ți s-a întâmplat în viața ta sau a altuia este importantă pentru cine ascultă.

          În sfârșit, în acest verset din Coloseni, Pavel spune că trebuie să cântăm cu mulțumire Domnului. În Filipi, apostolul a lucrat într-un asemenea mod încât, drept rezultat, a avut loc un cutremur de pământ în închisoare (Faptele Apostolilor 16. 25,26). Temnicerul – un om simplu, pregătit să-i păzească pe prizonieri – a simțit puterea lui Dumnezeu și, chiar acolo, s-a convertit la Evanghelie. Aceasta arată cum o cântare de mulțumire este puternică și capabilă de a înmuia și cele mai tari inimi.  

            Trebuie să fim mereu biruitori de păzim poruncile Domnului, căci acestea ne sunt date pentru a ne ajuta să reușim în munca noastră de slujire a Tatălui. În plus, Dumnezeu răsplătește pe oricine Îi face voia și urmărește sfaturile din Scripturi.                                               

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!