Mesajul zilei

13/03/2020 - SĂ NU FUGI DE NICIO PROVOCARE

Punctul cel mai însemnat al celor spuse este că avem un Mare Preot care S-a aşezat la dreapta scaunului de domnie al Măririi, în ceruri, ca slujitor al Locului Preasfânt şi al adevăratului cort, care a fost ridicat nu de un om, ci de Domnul.

Evrei 8.1,2

De este să rezumăm tot ceea ce Dumnezeu ne învață este că avem pe Cineva care va ține seama de toate rugăciunile și determinările pentru a ni le împlini. El ne va întări dreptul de a ne bucura de făgăduințele existente în Scripturi. Așadar, odată primită revelația despre ceva ce îți aparține, fă astfel încât acel ceva să fie scopul rugăciunilor și determinărilor tale. În Hristos, Marele nostru Preot, putem orice.

            Domnul Isus este Marele nostru Preot. Prin faptul de a fi murit pentru noi răstignit pe crucea de pe Calvar, El nu-Și va măsura strădaniile de a ne întări drepturile pe care chiar El ni le-a cumpărat pentru ca noi să ne putem bucura de ele. În vremurile sale de pe pământ, Învățătorul nu a permis niciodată ca diavolul să asuprească pe nimeni. Binecuvântând pe cineva, Fiul lui Dumnezeu scotea orice rău. Imaginează-ți, ce nu ar face oare astăzi Domnul pentru cel care lucrează în Numele Său?

            Faptul că Cuvântul lui Dumnezeu ne spune că Hristos este așezat în Ceruri la dreapta scaunului de domnie al Măririi înseamnă că El are toată puterea atât din ceruri, cât și de pe pământ. Astfel, putem îndrăzni să cerem ce ne aparține, căci, grație Domnului Isus și Cuvântului, vrăjmașul nu ne va atinge niciodată. Însă, mare grijă față de frica duhovnicească, fiindcă este scris că fricoșii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu (Apocalipsa 21.8).

            El este Slujitorul adevăratului loc preasfânt. Pe pământ, există locul sfânt făcut de mâna omului, dar, în Ceruri, se află cel adevărat, făcut de mâna Celui Preaînalt. Acolo, prezența Domnului este neîntreruptă 24 de ore pe zi și șapte zile pe săptămână. Fiind Mântuitorul nostru cel care dă binecuvântările în acest loc preasfânt, putem fi siguri că acestea nu ne vor fi refuzate niciodată; dimpotrivă, toate vor fi încuviințate de El.

            Cortul pe care Moise l-a ridicat în pustie reprezenta adevăratul cort, unde Isus este Slujitorul. În Templul pământesc, prezența lui Dumnezeu era neîntreruptă și, când preotul slujea Domnului, puterea sfântă se manifesta. Astăzi, Cel Preaînalt slujește în adevăratul cort. Să nu te sfiești de a te duce înaintea lui Dumnezeu în Numele lui Isus pentru a găsi rezolvare tuturor problemelor tale, căci El iubește pe cei care iubesc Cuvântul Său.              

            Cortul ceresc este adevărat, și nu doar o figură de stil. Însuși Dumnezeu l-a ridicat pentru ca Fiul Său, Împăratul împăraților și Domnul domnilor, să slujească în el. Astfel, nu trebuie să ne fie frică să intrăm în acest loc preasfânt, cu toate problemele noastre pentru ca El să ne ajute. Până la urmă, suntem poftiți să facem așa ceva.    

            Având în vedere că Marele Preot Și-a dat viața pentru a ne izbăvi de cel rău, du-te înaintea Domnului conștient că vei ieși de acolo binecuvântat. De aceea, nu te lăsa biruit de niciun rău, ci, cu credință și determinare, asumă-ți locul în Hristos.                  

           

            În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!