Mesajul zilei

15/03/2020 - URMEAZĂ ACESTE SFATURI

Lepădaţi dar orice răutate, orice vicleşug, orice fel de prefăcătorie, de pizmă şi de clevetire.

1 Petru 2.1

Ne lepădăm de lume și de diavol când ne convertim. Cu toate că ne-am născut din nou, sunt încă lucruri de care trebuie să ne dezlegăm. Firea noastră lumească, de este lăsată, ne va putea face să fim oameni la fel de păcătoși precum eram înainte de convertire. De aceea, este bine să luăm aminte la aceste sfaturi date de Petru, și pe care le-a învățat din gura Învățătorului, pe Care L-a urmat, aievea, timp de peste trei ani și, mai apoi, prin credință. Potrivit apostolului, trebuie să renunțăm la următoarele lucruri :

Orice răutate – Această înclinație de a face rău îl determina pe om să se îndepărteze de Creator și să se apropie de vrăjmaș. De aceea, trebuie să fii un om cu bun simț, încrezător în făgăduințele sfinte. Până la urmă, Domnul a promis că nicidecum nu ne va lăsa, cu niciun chip nu ne va părăsi (Evrei 13.5). Nu este necesar să ne folosim de niciun șiretlic pentru a reuși, și nici să bănuim de rău pe cineva. Sursa ta de învățătură trebuie să fie numai Domnul Dumnezeu.

Orice vicleșug – Cum nu doare să vezi pe fiii lui Dumnezeu înșelându-și frații în Hristos, chiar și pe cei rătăciți ! Cât sunt fără de minte acești oameni, căci, astfel, se vând celui rău. Ori, nu trebuie să facem nimic ce ne poate pune sub lucrarea rea. Vrăjmașul este rău și oricine se află sub puterea sa va plăti un preț mare. Nu oare din această cauză mulți oameni trăiesc în suferință?  

Orice fel de prefăcătorie – A fi prefăcut nu este compatibil cu statutul pe care ni-l dorim de fii ai lui Dumnezeu. Am face bine dacă am reununța din inimă la orice prefăcătorie. Isus ne-a învățat să spunem ”da”, când este vorba de ”da„ și să spunem ”nu„ când este vorba de „nu” (Matei 5.37). De aceea, nu spune niciodată altceva decât adevărul. Nu te preface niciodată, căci, de o vei face, nu vei fi pe placul Domnului.

 Pizma – Acest sentiment ne va urmări mereu, dacă nu ne dezbărăm de el. Este posibil ca cineva să fie folosit de Dumnezeu, dar, în același timp, să trăiască cuprins de pizmă. Nu vom reuși să fim desăvârșiți în toate cele, dacă avem acest defect oribil de caracter. Cu această greșeală, nu se poate auzi glasul lui Dumnezeu, căci, când Domnul va vorbi vei fi stăpânit de lucrarea diavolului.

 Clevetirile – A cleveti dezgustă pe oricine și, mai ales, pe Dumnezeul nostru. Acesta este unul dintre păcatele pe care israeliții îl făceau în drumul lor prin pustie. Cu toate că văzuseră mari minuni înfăptuite de Cel Preaînalt, de fiecare dată când apărea o greutate, în loc de a se ruga, dădeau din gură, clevetind. Astfel, au întristat pe Domnul care avea alte planuri pentru ei.

            Străduie-te să cunoști bine Cuvântul lui Dumnezeu și, atunci, vei fi mereu pe placul Lui. Astfel, puterea îți va fi mare, căci bucuria Domnului este tăria ta (Neemia 8.10). În loc de a-ți cultiva aceste defecte, umple-te de Sfântul Duh. Astfel, nu vei avea loc pentru aceste neajunsuri, care, nu te vor ajuta în niciun mod. Fiind, însă, umplut de Sfântul Duh, te vei pătrunde de duhul sfânt și vei avea pace.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

            R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!