Mesajul zilei

16/03/2020 - A FACE CUNOSCUT NUMELE DOMNULUI

Domnul este scăparea celui asuprit, scăpare la vreme de necaz.Cei ce cunosc Numele Tău se încred în Tine, căci Tu nu părăseşti pe cei ce Te caută, Doamne!

Psalmi 9:9,10

Domnul Dumnezeu este Scăparea celui asuprit, dar sunt mulți oameni care nu ajung să fie păziți și izbăviți de asupriri. Aceasta este din cauză că nu au fost învățați să folosească Numele lui Isus. Ori, fără acest Nume nu se poate ajunge înaintea lui Dumnezeu, și nici nimici pe vrăjmaș. Numele lui Isus trebuie să fie pentru creștin ca și aerul pe care-l respiră.

În vremuri de necaz, creștinii ce suferă precum păcătoșii nu dobândesc eliberarea pentru că nu fac uz de Numele lui Isus. De nu ne utilizăm dreptul de a folosi acest Nume, nu vom reuși să credem în Domnul. Să știți că a crede este mai mult decât o înțelegere la nivel mintal. Aceasta este taina pe care fiii lui Dumnezeu au nevoie să o descopere pentru a birui în toate sensurile.

Ca creștini, avem responsabilitatea de a face cunoscută puterea Numelui lui Isus. Astfel, noua generație de fii ai lui Dumnezeu vor învăța să facă lucrarea sfântă. Folosind acest Nume, suntem înaintea Tatălui și avem puterea de a cere diavolului și relelor sale să iasă din viața noastră sau din viața celui ce ne cere ajutorul. În plus, vindecăm pe cei suferinzi și eliberăm pe cei asupriți.

Versetul pe care-l studiem este foarte clar când spune că, fără a cunoaște Numele Domnului, nu te poți încrede în Tatăl. Lipsa de experiență de a folosi Numele, ce este mai presus de orice nume, nu permite ca oamenii să se încreadă în Cel ce nu S-a lepădat niciodată nici măcar de una dintre făgăduințele Sale. Isus a făcut posibil ca ucenicii Săi să cunoască acest Nume.

Poți fi siguri că Dumnezeu nu te va părăsi dacă Îl vei căuta. Însă, dacă această căutare nu este făcută din toată inima, nu vei reuși să-L găsești. Hotărăște-te să afli pe Cel ce este Autorul vieții tale și, atunci, străduiește-te să asculți propovăduirea Cuvântului. Începe să citești Biblia cu atenție și învață să îndeplinești poruncile pentru a găsi pe Domnul.

Nu exisă altă posibilitate de scăpare sau de ocrotire decât din partea Tatălui ceresc. El nu a întors spatele nimănui. Prin aceste versete, El ne învață să obținem ajutorul Său. Așadar, urmează îndrumările Sale și, astfel, Îl vei avea alături pentru a te ajuta oricând vei avea nevoie.

Este posibil să recunoști omul care are cunoștință de puterea Numelui lui Isus prin felul în care reacționează față de atacurile iadului: îndrăzneț, curajos și, în același timp, supus voinței sfinte. Așa vrea Domnul să te vadă!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!