Mesajul zilei

17/03/2020 - NU EXISTĂ MOTIV PENTRU A DUCE LIPSĂ DE CEVA

Temeţi-vă de Domnul voi, sfinţii Lui, căci de nimic nu duc lipsă cei ce se tem de El! Puii de leu duc lipsă şi li-i foame, dar cei ce caută pe Domnul nu duc lipsă de niciun bine.

Psalmi 34:9,10

Porunca veșnică este de a se teme de Domnul, iar în ea se află un mare număr de binecuvântări. Respectând ceea ce Dumnezeu determină, vei afla că toate poruncile sfinte au fost date pentru a ți se deschide porțile grânarelor cerești. Cei ce le păzesc sunt răsplătiți cu o credință mai mare și, astfel, multe lucruri ce îi necăjeau încetează de a le mai sta în cale.

Într-o bună zi, sfinții lui Dumnezeu vor avea de dat seama față de ceea ce li s-a cerut să facă. Domnul are un plan pe care l-ar fi putut realiza singur sau ar fi putut recurge la îngerii Săi să-l facă. Însă, dragostea față de noi a fost mai puternică și, de aceea, El a determinat să facem parte din această lucrare, fiindcă, altfel, nu am fi avut de primit nicio răsplată, care să ne rămână pe vecie.

Nu va lipsi nimic celui ce respectă și îndeplinește poruncile sfinte. Faptul de a se teme de Dumnezeu face ca bunătatea Sa să facă parte mereu din viața noastră. Însă, dacă-ți lipsește ceva pentru a-ți asuma făgăduința, începe să te rogi și cere ca ”ochii” duhului tău să stea de veghe. Dar, de un lucru poți fi sigur: Domnul spune numai adevărul.

În această lume, există indivizi care nu slujesc lui Dumnezeu, dar sunt învingători. Omenește vorbind, pot fi considerați ca niște adevărați lei, căci, în domeniul lor de activitate, obțin victorie după victorie. Însă, există un lucru adevărat pe care trebuie să-l recunoască, și anume acela că nu reușesc să transmită această capacitate de a învinge și copiilor lor.

De asemenea, mai există printre noi și pseudo-credincioșii. Aceștia se aseamănă cu poporul lui Dumnezeu, merg la biserică, cântă imnuri religioase, aduc mărturie despre ceea ce Isus poate face pentru cine crede, dar copiii lor au de-a face cu drogurile, crima, prostituția și alte păcate. Numai cel ce învață prin Cuvânt și se teme de Domnul îndeplinește condițiile de a face astfel încât credința să-i ocrotească toată familia.

Fiii celor credincioși au scăpare, căci mântuirea include toată familia. Cei ce caută pe Domnul vor vedea puterea lui Dumnezeu lucrând în viața alor săi. Însă, atenție! Asta nu durează pe vecie, căci Cel Preaînalt nu are nepoți. Este nevoie ca părinții să-și învețe copiii să se teamă de Domnul și să-I slujească Lui. Până la urmă, cei ce se tem de Dumnezeu nu duc lipsă de nimic (Psalmi 34.9).

Marele adevăr este că există bunăstare din plin pentru cel ce slujește lui Dumnezeu. Isus a spus că a venit să aducă viața din belșug (Ioan 10.10b). Așadar, acolo unde există lipsă de mijloace și o multitudine de probleme, există lipsă de respect pentru sfântul Cuvânt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!