Mesajul zilei

18/03/2020 - VIAȚĂ ȘI BELȘUG FĂRĂ NECAZURI

Frica de Domnul duce la viaţă, şi cel ce o are petrece noaptea sătul, fără să fie cercetat de nenorocire.

Proverbele 19:23

A respecta ceea ce Domnul îți spune este unul dintre lucrurile cele mai importante pe care le poți face. Purtându-te astfel, vei fi pe placul lui Dumnezeu și, în același timp, vei fi dus la viață. Cei ce nu acordă atenție acestui detaliu atât de important nu reușesc să ajungă la puterea lui Dumnezeu, ce poate lecui, izbăvi și să facă astfel încât să te afli în perfectă comuniune cu Cel Atotputernic.

Căderea suferită de Adam ne-a făcut robi diavolului. Tatăl minciunii și-a atins scopul din cauza îndoielii tatălui nostru celui dintâi, astfel încât nu mai există scăpare. Singurul mod de a fi salvați ar fi prin cineva curat, fără de păcat, și care să moară pentru omenire. Însă, cum nu exista nimeni care să îndeplinească aceste cerințe – căci toți păcătuiseră și erau lipsiți de slava lui Dumnezeu (Romani 3.23) –, Fiul lui Dumnezeu a venit și a murit în locul nostru.

Isus a plătit prețul și, azi, pentru a fi izbăvit de sub puterea întunericului, este nevoie să-L primești drept Mântuitorul tău. Luând această hotărâre, vei fi scos de sub autoritatea celui rău și strămutat în Împărăția Fiului dragostei lui Dumnezeu (Coloseni 1.13). În același timp, Domnul îți va reface duhul și totul va fi nou în viața ta (2 Corinteni 5.17). Astfel, vei fi izbăvit de robie pe vecie.

Așadar, cu teamă de Domnul, vei fi dus acolo unde este viață și puterea de a lecui, de a aduce pacea, de a avea belșug și de a face tot ce este necesar. Nu va mai exista ușă închisă pentru cine este în Isus Hristos. Cel mai bine este ca nou convertitul să-și aibă fișa curată, căci păcatele i-au fost iertate. Născându-se în familia lui Dumnezeu, este curățat de orice păcat pe care vechea făptură l-a făcut.

Modul în care trăiești arată dacă respecți sau nu pe Domnul. Dacă trăiești nefericit, nu te simți împlinit, atunci nu ai încă teamă de Dumnezeu și, de fapt, aici se află primejdia. Pe de altă parte, dacă respecți pe Tatăl, vei trăi fericit, împlinit și nu te mai temi de rău. Fiind în Hristos, ești izbăvit de duhul nefericirii.

Cine se teme de Cel Preaînalt nu este atins niciodată de rău. Dacă ești confuz din cauza unei neliniști, există încă anumite părți din duhul tău care nu respectă pe Domnul, nu trăiesc în sfințenie sau se lasă amăgite de vreo ispită. Cei ce sunt izbăviți de Domnul Isus sunt cu adevărat scăpați de orice atac al iadului.

Nu există nimic mai bun decât să te împaci cu Dumnezeu. Ia hotărârea dreaptă și începe să te bucuri de ocrotirea sfântă în viața ta. Astfel, vei putea trăi cu siguranța că niciun rău nu se va atinge de tine. Însă, răzvrătiții, cei ce se opun adevărului, nu vor fi lăsați de vrăjmaș să-și găsească pacea, căci sunt lipsiți de ocrotirea sfântă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dragostea lui Hristos să vă umple inimile!