Mesajul zilei

19/03/2020 - DEOSEBIREA DINTRE NEPRIHĂNIT ȘI NELEGIUIT

Bine de cel neprihănit! Lui îi va merge bine, căci se va bucura de rodul faptelor lui. Vai de cel rău! Lui îi va merge rău, căci va culege rodul faptelor lui.

Isaia 3:10,11

Neprihăniți vor avea mereu reușită, căci păzesc și îndeplinesc poruncile sfinte. Este bine să fii practicant al Cuvântului lui Dumnezeu, căci, pe lângă faptul de a ne face un mare bine, vom primi și răsplata pe care Domnul o dă celor ce Îi dau credit și I se supun. Dacă trebuie să ne rugăm pentru un lucru, cerând să ne fie dat, atunci este vorba de dreptul de a cunoaște voia sfântă și de a avea harul de a o îndeplini.

Oamenii ce corespund calificativului de neprihăniți sunt considerați a fi colaboratori ai lui Dumnezeu. De aceea, când Domnul are nevoie de cineva pentru a-I realiza voia, El știe pe cine să atingă. Odată ce a primit îndrumarea sfântă, cel neprihănit se pune deja la lucru. De fapt, este mereu gata și nerăbdător ca o misiune să i se încredințeze. Pentru cine iubește cu adevărat pe Dumnezeu va fi mereu o plăcere să-I slujească.

Cei neprihăniți își plătesc zeciuiala cu bunăvoie, își dau silința să prospere pentru ca și biserica să se lărgească, și sunt de asemenea aducători de jertfe. Dacă li se cere să fie sponsori sau să sponsorizeze pe cineva, nu stau la discuții și se pun imediat pe treabă. La cel mai mic semn al Sfântului Duh, se roagă pentru cei rătăciți, evanghelizează și vorbesc despre mântuire cu cea mai mare bucurie.

Adevărații credincioși fac lucrarea ca și cum de acest lucru le-ar depinde viața. De aceea, totul le merge bine. Domnul este cel ce hotărăște, iar hotărârea Sa este foarte clară în lumea duhovnicească. Diavolul știe că trebuie să se plece înaintea prosperității și fericirii celui neprihănit, fiindcă au fost hotărâte de Cel Atotputernic. Nu există nimic mai bun decât să primești răsplata de realizator al dreptății sfinte. Dacă nu corespunzi încă acestora, roagă-te, cerând Domnului să nu te lase în afara acestui grup binecuvântat.

Neprihăniții se hrănesc cu ceea ce mâinile lor fac. Ce binecuvântare este aceea de a te bucura de ceea ce mâinile realizează! Nu este bine să mănânci din munca altuia; însă, fiind vorba de ceea ce Domnul ți-a dăruit, nu ai de ce să încetezi de a te bucura de ce ți-a fost dat. Așadar, nu te lăsa stăpânit de lene, și nici de vreo altă slăbiciune. Dacă ceea ce faci nu este de cea mai bună calitate, cu siguranță nu te vei hrăni cu ceea ce este mai bun.

Pentru nelegiuiți, cei ce nu respectă ceea ce este scris în Cuvânt, și nici de chemarea pe care le-o face Domnul, totul merge prost. Trăiesc copleșiți de probleme, îndatorați, preocupați și, fiind de cea mai proastă calitate, forțele răului știu că pot să-i asuprească, căci nu va avea cine să-i scape. Nelegiuiții nu au cum să se izbăvească de relele vrăjmașului.

Motivul pentru care nelegiuiții suferă este același principiu pe care Dumnezeu îl folosește pentru cei neprihăniți: mănâncă din ceea ce seceră. Dacă până acum nu te-ai străduit să onorezi pe Dumnezeu, supunându-te voinței sfinte, nu a sosit oare ceasul de a începe să te preocupi de starea ta duhovnicească? Dumnezeu va auzi acum dacă rugăciunea ți-a fost cu adevărat din inimă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!