Mesajul zilei

22/03/2020 - LEGĂMÂNTUL ȘI PORUNCILE LUI

Toate cărările Domnului sunt îndurare şi credincioşie, pentru cei ce păzesc legământul şi poruncile Lui.

Psalmi 25:10

Dumnezeu are cărările Sale, care, fără nicio îndoială, sunt mai bune decât cele pe care omul le croiește. Domnul arată aceste cărări celui ce Îl caută și Îi slujește din toată inima. Niciuna dintre aceste cărări nu este greu de găsit sau de urmat, căci toate sunt îndurare și credincioșie. Cei ce învață de la Cel Preaînalt se deosebesc de ceilalți oameni, iar Domnul vrea să-i vadă purtându-se ca niște biruitori.

Nu am făcut și nu vom putea face nimic pentru a merita un asemenea ajutor sfânt. Însă, îl putem primi grație Domnului Isus, care ne este Mântuitor și Domn, și care a reușit să facă pe Tatăl să ne considere demni de a face parte din moștenirea sfinților în lumină, cât și în propria Sa fire. Așadar, nu trebuie să ne sfiim în a ne exercita acest drept. Tot ceea ce trebuie să facem pentru a profita de binecuvântare este de a lucra în Numele lui Isus.

Odată primită o făgăduință de la Dumnezeu, te poți bucura de ea, căci nu va da greș. Ceea ce este scris în Sfânta Scriptură are în tine corespondența potrivită și, din momentul în care Sfântul Duh arată ceea ce Domnul ți-a dat drept binecuvântare, tu ești cel ce hotărăște când ți-o vei însuși și modul de a o face. Chiar dacă vrăjmașul îți repetă că nu vei reuși să realizezi o asemenea reușită, crede în Domnul și determină ceea ce îți aparține.

În acest sens, există două condiții. Prima este de a păzi Legământul Său – Noul Legământ, stabilit prin sângele vărsat de Fiul Său. Cine face asta are dreptul de a se bucura de cărările cele sfinte. Noul Legământ este de sânge, cu cel dintâi Fiu al lui Dumnezeu. Ar fi oare posibil ca Hristos să nu onoreze ceea ce El însuși a făcut pe Calvar? S-ar putea oare ca Dumnezeu să fie un excentric ce Își dă Fiul să moară în zadar? Bineînțeles că nu.

Cea de-a doua condiție este de a păzi poruncile Sale – ceea ce înțelegi prin Cuvânt. Când Sfântul Duh îți arată ceea ce îți aparține în Hristos, partea lui Dumnezeu în procesul de binecuvântare a luat sfârșit și, din acest moment, începe partea ta de a crede și de a-ți asuma ceea ce El ți-a spus. Astfel, analizează ceea ce ți-a fost revelat că-ți aparține și, cu credință, folosind Numele lui Isus, însușește-ți acest lucru. Domnul onorează pe cel ce Îl onorează.

Orice revelație este ca o poruncă. Din momentul în care îți este spus um lucru, ai obligația de a lupta pentru a-l dobândi. Oricât de greu sau de imposibil ar putea fi ceea ce ți-a fost revelat, Dumnezeu nu ar da greș niciodată dacă acel ceva nu ar fi adevărat. El împlinește toate făgăduințele pentru cine Îl slăvește. Așadar, ție îți revine hotărârea.

Atitudinea ta față de Legământ și de mărturia Duhului lui Dumnezeu face toată diferența. Dacă nu crezi în ceea ce El spune, atunci Îl faci mincinos. Și oare asta este ceea ce vrei să spui cu adevărat? Fii acum neprihănit și viteaz al lui Dumnezeu. De ce oare ai mai avea nevoie dacă ai fost făcut moștenitor al lui Dumnezeu ?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi