Mesajul zilei

23/03/2020 - NU LĂSA NIMIC PENTRU MAI TÂRZIU

„Doamne”, i-am răspuns eu, „Tu ştii”. Şi el mi-a zis: „Aceştia vin din necazul cel mare; ei şi-au spălat hainele şi le-au albit în sângele Mielului. Pentru aceasta stau ei înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu şi-I slujesc zi şi noapte în Templul Lui. Cel ce şade pe scaunul de domnie îşi va întinde peste ei cortul Lui.

Apocalipsa 7:14,15

O mulțime de oameni de toate popoarele, limbile și semințiile venind înaintea Mielului este imaginea ce se va putea vedea în Ziua Marelui Praznic, când vom fi primiți pentru a sta pe vecie alături de Dumnezeul nostru. Acești oameni se vor afla acolo pentru că și-au spălat hainele și le-au albit cu sângele lui Isus, Mielul lui Dumnezeu. Tu ai făcut oare asta ? Căci fără a-ți fi curățat hainele, intrarea nu-ți va fi permisă.

Contează câtuși de puțin dacă te simți nedreptățit sau nu, dacă ai fost necinstit sau ai necinstit pe cineva, ceea ce trebuie să faci este de a-ți curăța sufletul, de a spăla orice pată, căci, la cel mai mic semn de murdărie, vei cădea pradă pierzaniei. Cu fiecare minut ce trece, ai tot mai puțin timp pentru a te împăca. Astăzi, Domnul îți este Apărătorul, dar mâine, El va fi Judecătorul celor vii și celor morți. Ce oare vei face tu ?

Propovăduitorii răspândesc Evanghelia de la pupitre, de la microfoanele posturilor de radio sau televiziune, pe internet, în cărți, ziare, reviste și broșuri pentru a deschide ochii oamenilor. De fapt, Dumnezeu Și-a folosit robii, care, zi și noapte, nu încetează de a vorbi despre nevoia ca oamenii să se împace cu El. Cu toate acestea, nulți dintre ei au fost amăgiți de trufie, căzând în păcat și, în consecință, necurați. Mare atenție ! Mâine ar putea fi prea târziu !

Nimeni nu va putea să se îndoiască veșnic, fofilându-se, sau, cu atât mai puțin, să stea deoparte. Dacă nu vei intra la Praznicul Mielului, vei fi aruncat în lacul de foc și de pucioasă ce va arde pe vecie (Apocalipsa 21.8). În cea de-a doua moarte – despărțirea veșnică de Dumnezeu – nu va exista niciun prilej de regenerare. Poate acum este singura ocazie să o faci.

Isus vrea să ne conștientizeze asupra acestui lucru folosind expresii precum scrâșnirea dinților, focul cel veșnic, iazul care arde cu foc şi cu pucioasă (Luca 13.28; Matei 25.41; Apocalipsa 21.8), care nu sunt decât purul adevăr. Altfel, de ce ar face El asta? Nu-ți bate joc de fericirea ta veșnică. Demonul – care azi te duce la păcat sau te face să-ți amâni hotărârea, care nu te lasă să vezi necesitatea căinței – te va convinge să te lași cuprins pe vecie de flăcările iadului. De ce oare să te încrezi în el?

Va fi minunat ceea ce li se va întâmpla celor ce își vor spăla și albi hainele cu sângele Mielului : Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor (Apocalipsa 7.16,17).

Îngenunchează acum și încrede-te în Isus, căci, de vei amâna, ar putea fi mult prea târziu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!