Mesajul zilei

26/03/2020 - ISUS VREA SĂ IA CINA CU TINE

Iată Eu stau la uşă şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.

Apocalipsa 3:20

Aceste cuvinte au fost spuse unei biserici care, din nefericire, va fi a celor ce vor trăi peste câțiva ani. Odată cu înavuțirea, mulți își au drept scop viața ușoară, uitând de ceea ce este mai important în Evanghelie. Neprihănirea lui Dumnezeu aproape că nu mai este amintită în fața altarelor, iar sfințenia constă în simpatie, îngăduință și bune maniere. Însă, adevărul este că nimeni nu va bucura pe Dumnezeu dacă nu se sfințește cu adevărat.

Biserica aceasta se face prezentă în multe locuri. Este ca o simulare a ceea ce va urma să vină, când dragostea se va răci în inimi și oamenii se vor lăsa înșelați de doctrinele cele mai amăgitoare (Matei 24.11,12). În această epistolă către biserica din Laodiceea, Domnul spune că se află pe punctul de a vărsa din gura Sa pe cei care, deși sunt membri în Trupul Său, sunt căldicei, și nu reci sau în clocot. Dacă acesta este și cazul tău, mare atenție, căci El te poate arunca în orice moment.

Isus S-a arătat a fi deplina și adevărata Mărturie. El vede ceea ce faci bine cu puterea pe care ți-a dat-o, precum și disprețul pe care unii îl arată Cuvântului Său. Când El avertizează pe cineva cu privire la un anumit lucru, responsabilitatea revine toată celui avertizat. Cu siguranță, cei ce iubesc lumea și ceea ce este în ea nu reușesc să bucure pe Domnul.

Această epistolă a fost scrisă unei biserici ce se considera a fi în Domnul, dar care, înavuțindu-se, s-a crezut în stare de orice, dar nu de a schimba purtarea oamenilor. Isus i-a povățuit pe acei oameni să cumpere de la El aur curățit prin foc, care îmbogățește cu adevărat și este gratuit. În plus, a cerut ca aceștia să cumpere haine albe cu care să se îmbrace, pentru ca să nu li se vadă rușinea goliciunii. El are doctoria ce face ca ochii să poată vedea adevărul (Apocalipsa 3.18).

Orice creștin trebuie să fie destul de harnic și să ceară Domnului să-l mustre și să-l învețe să meargă pe calea cea bună. Astfel, El ne va scăpa de acest duh înșelător ce îi face pe oameni să simtă cât sunt de ”plini de duh” prin bunurile pe care le au, fără a ști că acestea nu au de fapt nicio valoare. Numai bogăția Duhului lui Dumnezeu trebuie să fie căutată.

Domnul bate la ușa inimii poporului Său. De îndată ce va fi deschisă, Domnul va intra și, astfel, va avea loc cina. Fiecare trebuie să-și deschidă inima Lui ; altfel, ceea ce va rămâne va fi o religie rece, fără nicio putere. Dumnezeu te vrea bine hrănit, pentru ca să ai putere și să fii capabil de a obține victoria în orice lucru.

Important este de a birui ! Iar taina pentru toate acestea se află în versetele amintite. Nu ai cum să pierzi dacă viața îți este întemeiată pe Cuvântul Domnului. Există un loc pe Jilțul lui Dumnezeu ce așteaptă să fie ocupat de cei ce au biruit. Fără nicio îndoială, El nu a plănuit ca tu, sau oricare altul dintre fiii Săi, să fie biruiți.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vegheze asupra caselor voastre!