Mesajul zilei

27/03/2020 - BIRUIND ACUM ȘI PURUREA

Dar eu, în nevinovăţia mea, voi vedea Faţa Ta: cum mă voi trezi, mă voi sătura de chipul Tău.

Psalmi 17:15

În orice moment, omul are de luat hotărâri; însă, nu întotdeauna îndeplinește condițiile de a judeca dacă ceea ce îi este dat este un lucru bun, hotărând ceva fără a ști de este bine sau nu. Împăratul David a ales să umble după ceea ce Domnul îi spunea și, astfel, a putut fi mereu biruitor. Aceasta pentru că, alegând să privească fața lui Dumnezeu, ispitele celui rău nu-l mai puteau înșela.

Cine nu ia aceeași hotărâre nu reușește să intre în Împărăția Celui Preaînalt și, în consecință, nu are cum să se bucure de binecuvântarea sfințeniei. De fapt, numai cei ce sunt călăuziți de Sfântul Duh vor îndeplini și cele mai simple cerințe, dar indispensabile, pentru a fi invitați să moștenească Împărăția veșnică, care ne-a fost pregătită încă de la întemeierea lumii (Matei 25.34). Cât de mare nu va fi stricăciunea celor ce nu cred în Adevăr!

Este sigur că, într-o bună zi, va trebui să ne trezim cu toții. Moartea nu este sfârșitul, ci începutul unui drum veșnic. Așadar, nu toată lumea va ajunge în același loc. Unii vor avea parte de rușinea veșnică, iar alții vor fi aleși să se bucure de viața fericită și binecuvântată ce nu avea niciodată sfârșit. În pofida acestor lucruri, este de necrezut că există oameni ce nu se pregătesc pentru a avea un viitor slăvit.

Precum în veșnicie, nu este greu să fii fericit acum. Taina este de a trăi privind la fața Domnului în neprihănire, precum a spus psalmistul. Aceasta înseamnă să-ți ghidezi hotărârile de zi cu zi după ceea ce Domnul a stabilit în Biblie. Ori, Dumnezeu nu interzice anumite lucruri la întâmplare, cerându-ne să facem ceva neînsemnat. Dimpotrivă, prin Cuvântul Său, El ne ajută să nu cădem în mâinile ispititorului și ne dă adevărata fericire.

Așadar, să nu faci nimic, absolut nimic ce nu este scris în Sfintele Scripturi, căci ceea ce nu a fost amintit acolo nu are nicio valoare. Întărindu-te prin Cuvântul sfânt, vei reuși să ai destulă lumină pentru a nu lua vreo hotărâre care să te facă de rușine sau să te lase fără binecuvântările sfinte, odată ce Cuvântul lui Dumnezeu vine cu ”hrana” potrivită pentru a te îndestula și a-ți feri viața de vicleniile lui Satana.

Astfel, de nu ai o cale dreaptă, nu hotărî nimic; așteaptă până când, din Înalt, ți se va arăta un Cuvânt potrivit. Cu el, nu doar te vei purta înțelept, ci vei avea și capacitatea de a respinge săgețile veninoase pe care vrăjmașul le aruncă asupra sufletului tău.

Cine se uită la fața Celui Preaînalt, va fi mereu biruitor ; având încredere în ceea ce ne învață sfântul Cuvânt, vom reuși să câștigăm toate bătăliile. Astfel, ceea ce este mai bun va fi ceea ce vom afla întru toată veșnicia. După întoarcerea Domnului Isus, ne vom trezi de partea cealaltă, cu trupuri slăvite. Atunci, ne vom putea bucura de binecuvântarea sfântă cu care vom fi acoperiți.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vegheze asupra voastră!