Mesajul zilei

28/03/2020 - PURTAREA CE CONTEAZĂ

Căci am păzit căile Domnului, şi n-am păcătuit împotriva Dumnezeului meu.

Psalmi 18:21

Toți oamenii ce sunt vii pot nădăjdui, fiindcă vor fi încercați (Apocalipsa 3.10). Asta s-a întâmplat cu Domnul Isus și se va întâmpla cu fiecare dintre noi (Evrei 2.17,18). Însă, numai ispita nu este păcat, ci faptul de a se supune la ceea ce aceasta ne ispitește. Cei ce cad în păcat se îndepărtează de Dumnezeu. Numai o căință sinceră îi fac pe cei ce se lasă ispitiți de vrăjmaș să se poată împăca cu Domnul, restabilindu-și comuniunea cu El.

Psalmistul David a spus că n-a păcătuit împotriva Domnului Dumnezeu. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că, deși a fost cuprins de pofte necuviincioase, nu a încetat de a respecta Cuvântul sfânt. Taina este că, poți fi slab înaintea ispititorului ce te îmbie cu nenumăratele sale ”minunății”, însă, dacă atunci vei păzi Scripturile, vrăjmașul nu te va înfrânge.

Trebuie să știi că, în timpul ispitei, Sfântul Duh îl face pe om să vadă ceea ce nu este bine, pentru ca cel ce are judecată să poată face cale întoarsă și să nu mai continue în greșeală. Așadar, se îndepărtează de sine omul care refuză să dea ascultare sfântului glas. Cu mintea sau cu inima, poate ai ajuns departe; însă, simțind atingerea Celui Preaînalt, nu mai acorda atenție minciunilor diavolului, ci străduie-te să primești iertarea Domnului și renunță la ispita cea rea.

Dumnezeu ne face să-I cunoaștem căile pentru a putea să rezistăm atacurilor viclene ale nelegiuitului. Astfel, urmând cărările Sale cele binecuvântate nu te vei poticni niciodată. Chiar dacă tot iadul se unește pentru a te doborî, dacă vei fi de neclintit față de ceea ce Domnul spune, acesta nu va reuși să te facă să dai înapoi nici măcar un milimetru. Mai mult de atât, de nu vei renunța la Cuvânt, nu vei cădea în păcat, chiar dacă vrăjmașul va face tot posibilul.

Cine păzește preceptele lui Dumnezeu nu păcătuiește. Este clar că ispititorul vine cu minciunile sale, dar creștinul credincios se încrede în Scripturi, primind, astfel, ajutorul necesar. Diavolul nu va putea niciodată doborî pe cel ce este întărit în Stâncă. Însă, cei ce se lasă amăgiți de cuvintele sale viclene, încetând de a mai merge pe cărările Tatălui ceresc, vor cădea în mâinile mincinosului și vor suferi grele consecințe.

De ce oare cel rău nu a biruit niciodată pe Domnul Isus? Pentru că a spus că Tatăl Îl iubește (Ioan 10.17), fiindcă făcea mereu ceea ce era pe placul Lui. Cine așa se va purta, se va bucura de dragostea lui Dumnezeu și, astfel, nu-i va da prilej lui Satana să-l acuze înaintea scaunului sfânt.

Creștinul credincios va fi mereu o amenințare vrăjmașului. Așadar, luptă pentru a nu cădea în păcat și amintește-ți că ispitele nu vor reuși niciodată să înfrângă pe cel ce este întărit prin spusele Domnului Dumnezeu. Sfatul lui Isus este ca să fim credincioși până la moarte și, celor ce urmează călăuzirile Sale, El însuși le va da cununa vieții (Apocalipsa 2.10). Așadar, crede cu tărie în ceea ce este consemnat în Cartea Sfântă, căci, astfel, nu vei păcătui niciodată. Fii cu grijă și stai de veghe pentru a nu cădea în ispită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă țină în dragostea Sa!