Mesajul zilei

29/03/2020 - ÎNCINS CU PUTERE ȘI POVĂȚUIT PE CALEA CEA DREAPTĂ

Dumnezeu mă încinge cu putere şi mă povăţuieşte pe calea cea dreaptă.

Psalmi 18:32

Isus a spus că Dumnezeu a făcut crinii atât de frumoși, încât nici Solomon, în toată slava lui, nu putea arăta ca ei (Luca 12.27). David, la rândul său, a învățat că Domnul este cel ce îi dă forță și, de aceea, nu se temea de ceea ce omul i-ar fi putut face. De fapt, pentru împărat, nicio amenințare nu conta, căci știa că atingerea Celui Preaînalt era suficientă pentru a birui orice atac rău.

David a spus că Dumnezeu l-a încins cu forță. Prin extrapolare, putem spune că Cel Preaînalt ne-a acoperit cu înțelepciune, smerenie, sfințenie și toate virtuțile de care avem nevoie pentru a birui atacurile vrăjmașului. Din acest motiv, contează câtuși de puțin în care domeniu al vieții noastre diavolul se străduie să ne facă de rușine, căci Tatăl ceresc nu a uitat de a ne da putere pentru a înfrunta ispita și a o birui.

Așadar, nu prin școală reușim să avem capacitatea de a nu cădea pradă vrăjmașului, și nici sub îndrumarea celui mai mare învățător nu vom reuși să ne găsim scăparea de forțele răului. Taina se află în haina cu care Cel Preaînalt ne-a acoperit duhul. El nu a uitat de tine și nu a dat înapoi când a trebuit să pună în sufletul tău puterea necesară pentru a te putea ridica, lupta și a spune ”nu” ispitelor, până ce nu vei înfrânge cu totul pe cel rău.

În plus, lucrarea pe care Cel Atotputernic a făcut-o în tine nu poate fi desfăcută, și nici biruită. Asta pentru că forța pe care El o dă celui pe care îl primește drept fiu este suficientă pentru a nu fi înfrânt de nimeni. Crede că El ți-a adus pacea și nici cel mai rău necaz nu va reuși să te atingă. Tu ai puterea de a lecui orice rău ce îți apare în viață, căci forța pe care El ți-o dă este mai mare și mai eficace decât toate problemele.

Pentru David, nu exista situație în care să nu facă față, căci știa că Dumnezeu îl povățuiește pe calea cea dreaptă. Cum s-a întâmplat cu psalmistul, și tu poți crede că îndeplinești condițiile de a te purta mai bine decât în ziua de ieri, nădăjduind la un viitor slăvit. Povățuit pe calea cea dreaptă, cel rău nu va putea să te oprească, iar tu vei putea nimici orice rău ce ți se va ivi. Așadar, odată cu trecerea timpului, în loc ca forțele să ți se sfârșească, cum se întâmplă omului din lume, duhul îți va fi și mai puternic și hotărât.

Mulți, îmbătrânind, se poartă atât de rău încât ceilalți oameni nu-i mai respectă. Însă, noi, fiii lui Dumnezeu, trebuie să stăm de veghe, căci, nouă trebuie să ni se întâmple contrariul, odată ce, pe lângă faptul de a fi acoperiți cu putere de Dumnezeul cel atotștiutor, suntem povățuiți de El pe calea cea dreaptă.

Cum viața nu este diferită pentru cel ce știe că Domnul lucrează pentru el! Însă, cei ce nu știu de ceea ce pot primi de la Dumnezeu trăiesc asupriți prin înșelăciunile mincinosului de Satana. Așadar, păzește mereu Cuvântul, căci ceea ce spune este adevărul. Astfel, fiii Celui Preaînalt vor fi mereu acoperiți cu putere, fiind povățuiți pe calea cea bună.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!