Mesajul zilei

31/03/2020 - POVESTEA SE REPETĂ

Domnul a lepădat tot neamul lui Israel; i-a smerit, i-a dat în mâinile jefuitorilor şi a sfârşit prin a-i izgoni dinaintea Feţei Lui.

2 Împăraților 17:20

Nu lipsa avertizării a făcut ca poporul lui Israel să fie scos dinaintea feței lui Dumnezeu și dus în robie. Mulți ani la rând, proorocii Domnului au prevenit poporul sfânt de ceea ce i se va întâmpla dacă nu-și îndreaptă purtarea. Însă, ceea ce îl interesa era plăcerea și înavuțirea. Nu existau limite pentru a-și atinge scopurile și chiar ghicirea și alte practici de vrăjitorie erau admise. Fără îndoială, poporul ales părăsise pe Domnul.

Singurul mod de a fi călăuziți de Dumnezeul nostru este de a face ceea ce El ne sfătuie. Proorocii au vorbit în Numele Celui Preaînalt, dar nimeni nu le-a dat ascultare. Astfel încât, nimic nu mai putea fi făcut. Învățăm prin asta că cel ce nu ascultă de adevăr devine rob celor răi. De aceea, în fiecare zi, trebuie să fim atenți cui slujim, amintindu-ne că, de lăsăm poruncile sfinte deoparte, vom face loc forțelor răului în viața noastră.

Israel a nesocotit Legământul pe care Cel Preaînalt l-a făcut cu strămoșii neamului. Poruncile au fost uitate și, peste tot, se vedea cum fiecare făcea după bunul plac. Din nefericire, acest duh de răzvrătire încă dă târcoale poporului ales din zilele noastre. Astfel, când un om nu mai simte dorința de a căuta pe Dumnezeu pentru a-și rezolva problemele și pentru a-I ști voia, sfârșește prin a schimba Izvorul binelui cu falși dumnezei.

În acest sens, există un anumit număr de idoli ce sunt cultivați printre noi. Mulți creștini caută pe cei unși în loc de a căuta pe Cel ce îi unge. Azi, pentru mulți, cultura și elocvența unui propovăduitor, sau frumusețea și măreția unui templu sunt atributele ce prezintă interes. Glasul lui Dumnezeu a fost înlocuit de ceea ce doctorii în teologie spun ; ”luminații” și-au asumat locul Sfântului Duh. Asta este, însă, foarte grav și poate cauza multă stricăciune.

Față de o asemenea situație, vrăjmașul lucrează liber în Biserică, iar mulți nici nu-și dau seama de asta. Rezultatul se transpune prin divorțuri, faliment, adulter și tot felul de scandaluri, ce au loc în Trupul lui Hristos. Așadar, cu tristețe, începem să observăm că nu mic este numărul ”creștinilor” părăsiți ; până la urmă, cu ce măsură măsurăm, ni se va măsura (Matei 7.2).

De îndată, trebuie să ne întoarcem la prima dragoste, căci asuprirea a făcut mare stricăciune în multe vieți. Familii întregi au fost lipsite de dreptul în credință, și ceea ce este mai rău este că poporul sfânt al Domnului nu stă de veghe. În fața multor altare, nu mai este Sfântul Duh ce vorbește, ci gândirile filosofice, regulile științifice și legile umane. Trebuie să ne întoarcem la simplitatea mesajului lui Isus.

Analizează-te și vezi dacă ești în credință, dacă teama de Dumnezeu îți călăuzește inima și dacă Tatăl ceresc este cel căruia Îi slujești. Nu te lăsa amăgit ; tot ceea ce omul seamănă, aceea va și secera (Galateni 6.7b). Viața îți este prețioasă mult prea mult pentru a fi vândută păcatului. Tu ai fost izbăvit pentru a fi rob Celui Preaînalt, și nu o groapă de gunoi cu tot felul de lucrări diavolești.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!