Mesajul zilei

07/04/2020 - UN PLAN SPECIAL

Domnul a zis lui Moise: „Vei vedea acum ce voi face lui Faraon: o mână puternică îl va sili să-i lase să plece; da, o mână puternică îl va sili să-i izgonească din ţara lui.”

Exod 6:1

Răbdarea Domnului ajunsese la capăt cu privire la Faraon, împăratul Egiptului. Ani la rând, acest slujbaș al răului a asuprit pe fiii lui Israel și a nesocotit ceea ce strămoșii lor promiseseră lui

Iosif, când acesta a fost folosit pentru a cruța acea țară de la foametea ce o distrugea. Însă, Dumnezeu este martor oricărei făgăduințe făcute celui ce Îi aparține ; în plus, jurămintele – fie de prietenie, fie de căsătorie - sunt sfinte și nu pot fi încălcate.

Cel Preaînalt S-a pus la lucru pentru a scoate din mâinile Faraonului pe moștenitorii lui Avraam, Isac și Iacob. Domnul făcuse un legământ cu părinții acestora, făgăduind că va fi vrăjmașul vrăjmașilor lor (Exod 23.22). Cu alte cuvinte, Domnul va pedepsi pe aceștia, cerând să dea socoteală pentru orice nedreptate făcută împotriva celor ce își au obârșia în robii Săi. El va întinde mâna Sa pentru a arăta cât de primejdios este dacă te iei de cine se află sub ocrotirea Legământului.

Vai de individul față de care Dumnezeu hotărăște să pună în aplicare dreptatea Sa! Fără îndoială, Tatăl ceresc a dat de multe ori posibilitatea acelui monarh să-și lase răutatea deoparte, dar, cum nu s-a îndreptat, și nici nu s-a lăsat mustrat, va plăti pentru asta! Fii cu băgare de seamă! Dacă ai făcut ceva împotriva cuiva ce slujește Creatoului, te afli într-o situație proastă, căci judecata ta poate începe în orice moment.

Creatorul vede răutatea pe care mulți oameni o comit împotriva robilor Săi. Astfel, este ca și cum El ar da acestora un răgaz pentru a se căi, dar, unii dintre ei, din cauza răbdării și îndurării sfinte, cred că Domnul nu este ceea ce făgăduiește. Aceasta până când, într-o bună zi, mâna puternică a lui Dumnezeu îi va lovi și, atunci, nu va mai exista scăpare. Când Cel Atotputernic se pune la lucru, nu există cine să-L facă să Se oprească, fiindcă, odată terminată răbdarea sfântă, mânia Sa începe să se facă simțită.

Cine nesocotește pe cei ce slujesc Tatălui, îi asuprește sau le face orice altă răutate trebuie să fie gata de orice, căci, mai devreme sau mai târziu, pedeapsa va veni. Dumnezeu va judeca orice faptă rea făcută împotriva robilor Săi, de la sângele lui Abel și până la cel mai mic dintre ei (Luca 11.49-51). Indiferent de te ascunzi în spatele vreunui titlu, fii înțelept și căiește-te; împacă-te cu cel căruia i-ai făcut rău, căci Domnul este gata de a face dreptate oricând celui ce strigă la El.

Cel Preaînalt a spus că însuși Faraon va elibera pe poporul Său, fiindcă mâna cea sfântă va lucra împotriva lui. Nu te juca cu Cel Atotputernic, căci El a interzis ca altcineva să se atingă de unșii Săi, de slava și onoarea lor. Așadar, poate cineva să se împotrivească Domnului? Caută pe cel ce l-ai jignit și cere-i iertare, căci dreptatea sfântă îl va răzbuna.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să vă binecuvânteze!