Mesajul zilei

08/04/2020 - FĂCUT PENTRU A MERGE CU CAPUL SUS

Eu sunt Domnul, Dumnezeul vostru, care v-am scos din ţara Egiptului, care v-am scos din robie; Eu am rupt legăturile jugului vostru şi v-am făcut să mergeţi cu capul ridicat.

Levitic 26:13

Fericirea ta ca fiu al lui Dumnezeu depinde de faptul de a avea pe Domnul drept Dumnezeu. Cel Preaînalt nu vrea ca să te temi de El de frică, ci din respect față de Cel de te păzește și te răzbună de orice răutate făcută împotiva ta, împotriva avutului și cinstei tale. Domnul te are la mare cinste, căci ești om din casa Sa (Efeseni 2.19). Te afli sub ocrotirea Numelui Său bun și, mai mult de atât, Legământul făcut prin sângele lui Isus îți asigură ajutorul sfânt.

Israeliții au fost eliberați și scoși din țara egiptenilor. Tot la fel, și tu ai fost eliberat și scos din lumea morților – împărăția suferinței, a păcatului și a oricărui rău – iar acum faci parte din poporul Domnului, ce stai în Ceruri întru Hristos. De aceea, vai de cel ce va ridica mâna pentru a te asupri sau necinsti, căci Cel Preaînalt știe să facă dreptate tuturor celor ce sunt chemați de Numele Său sfânt!

Ținând cont de lucrarea realizată în tine, nu mai lăsa ca duhurile rele să te subjuge. Nu poți să le îngădui să te folosească în practicile păcătoase ale celor ce se află sub autoritatea celui rău. Înțelege că, ca fiu izbăvit, ai obligația de a-ți schimba modul de a fi. Cel ce te subjuga în trecut îți este acum sclav, căci ești domn în sfinția ta.

Orice jug a fost sfărâmat și, de aceea, nu trebuie să te mai supui fărădelegii (Galateni 5.1). Dacă până acum te-ai lăsat folosit de vrăjmaș pentru a-i face voia, ia hotărârea de a nu te mai purta astfel. Nu trebuie să stai la îndoială pentru a spune ”nu” la lucrul cu care cel rău te îmbie. Chiar de ai fost forțat să greșești, nu lăsa ca acest păcat să fie făcut din nou. Pune capăt acum oricărei lucrări din lumea morților !

Cuvântul Domnului spune că ai fost făcut pentru a merge cu capul sus. Din acest motiv, nu te mai pleca niciunui păcat și nu te mai supune niciunei ispite. Chiar în acest moment cere ca vrăjmașul să înceteze cu propunerile sale necurate. Tu ai primit deja propunerea sfântă de a avea o viață plină de belșug (Ioan 10.10); așadar, nu trebuie să te supui față de nimic ce vine de la vrăjmaș. Eliberarea ta a fost înfăptuită și, din ziua în care ai primit pe Isus drept Mântuitor, Dumnezeu te-a izbăvit.

Poporul Domnului are nevoie să fie conștient că face parte din slava sfântă ; de aceea, ceea ce este greșit în viața ta trebuie dat afară chiar acum. Nu lăsa ca vreun gând necurat să-ți stăpânească inima, sau ca vreun păcatu să facă din tine un supus al lui Satana. Acum este momentul de a începe să mergi cu capul sus.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!