Mesajul zilei

09/04/2020 - O MARE RESPONSABILITATE

Domnul a vorbit lui Moise şi a zis:  „Trimite nişte oameni să iscodească ţara Canaanului, pe care o dau copiilor lui Israel. Să trimiţi câte un om pentru fiecare din seminţiile părinţilor lor, toţi să fie dintre fruntaşii lor.”

Numeri 13:1,2

Cei 12 oameni trimiși în Țara Făgăduită cu iscoade au avut o mare responsabilitate, căci fericirea lor și a poporului lor depindea de ceea ce vor avea de spus la întoarcere. Dumnezeu nădăjduia ca ei să iscodească Țara potrivit Duhului Său, astfel încât să se întoarcă cu vești bune, ce ar mări credința poporului. Asta trebuie să facem în tot ceea ce Domnul ne cere, încercând mereu să avem sprijinul și ajutorul Său pentru a îndeplini ceea ce ni s-a poruncit.

Orice misiune pe care Cel Preaînalt ne-o dă este de o mare responsabilitate. Astfel, cine nu o îndeplinește cu ajutorul Său va da greș, cauzând mare pagubă sieși și celui ce l-a ascultat. Ori, diavolul nu vrea ca robul lui Dumnezeu să fie victorios în lucrarea ce i s-a dat. Dimpotrivă, pentru el, cu cât ești mai înfricoșat, cu atât este mai bine, fiindcă asta va face ca planurile sfinte în ceea ce te privește să nu se poată realiza.

Iscoadele erau gata să slujească Celui Atotputernic, dar s-au lăsat convinse de Satana. Așadar, mare grijă, căci vrăjmașul dă târcoale oricărui creștin pe care Dumnezeu l-a chemat pentru a realiza ceva în lucrarea Sa (1 Petru 5.8). Deși suntem chemați de Cel Preaînalt și, în ochii lumii, suntem capabili de a lucra, numai cu îndurarea sfântă și ajutorul Cerurilor vom reuși să ducem la îndeplinire ceea ce ne-a fost poruncit.

Când Dumnezeu te va trimite într-un anumit loc din țară sau din străinătate, să te duci. Dacă simți nevoia de a te consacra pentru a fi folosit în mod diferit, nu lăsa pe vrăjmaș să te convingă de contrar. Cine se încrede în puterea Sfântului Duh va atinge scopul pe care Domnul îl pregătise pentru ai Săi, fiindcă, fiind călăuziți de El, începem să vedem lucrurile precum El le vede.

Dacă vrăjmașul vine cu o propunere de nesupunere, nu te opune adevăratei înțelepciuni (Proverbele 18.1), căci asta va fi un semn precum interesele sunt mai importante. Numai Tatăl ceresc are dreptul de a alege pe cine va face ceva diferit în Biserica Sa.

Iscoadele au fost neascultătoare și au fost de acord cu impresia pe care cel rău le-a dat-o. Astfel, au necinstit Cuvântul lui Dumnezeu, făcând ca toată adunarea să se simtă trădată (Numeri 14.1,2). Drept rezultat, zece dintre ei – pe lângă toți ceilalți bărbați care aveau atunci peste 20 de ani – nu au fost lăsați să intre în Țara Făgăduinței și au murit în pustie (Numeri 14.28-30).

Învățăm, astfel, că prin nesupunere omul va avea de plătit un preț mare, fiindcă nesocotește Cuvântul lui Dumnezeu, pe care s-L lași să-ți pătrundă în inimă. Altfel, fostul conducător ce s-a abătut de la cale, nu slujește pentru a-ți fi sfătuitor, fiindcă știm că din aceeași vână a izvorului nu va țâșni niciodată și apă dulce, și apă amară (Iacob 3.11,12). Fii înțelept și urmează sfatul Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!