Mesajul zilei

11/04/2020 - IMPORTANȚA LEGILOR ȘI ÎNVĂȚĂTURILOR

Acum, Israele, ascultă legile şi poruncile pe care vă învăţ să le păziţi. Împliniţi-le, pentru ca să trăiţi şi să intraţi în stăpânirea ţării pe care v-o dă Domnul, Dumnezeul părinţilor voştri.

Deuteronom 4:1

În vremurile biblice, Cel Preaînalt S-a folosit de Moise pentru a atrage atenția Israelului asupra legilor pe care El le-a dat poporului Său, cât și cerințelor față de purtarea israeliților referitoare la toate lucrurile din Cer și de pe Pământ. Azi, Biserica Domnului Isus este poporul lui Dumnezeu. Trebuie să primim și să îndeplinim de îndată orice poruncă atunci când Cel Preaînalt ne face cunoscută orice interzicere, când ne cere să facem ceva sau vorbește despre faptul că suntem sau avem ceva în Hristos.

Potrivit versetului citat din Deuteronom 4.1, auzind ceea ce Cuvântul spune, vom dobândi de îndată trei mari binecuvântări : să ajungem în țara pe care Domnul ne-o dă, să o luăm în stăpânire și să trăim în ea. Cine nu ascultă de ceea ce Sfântul Duh îi aduce la cunoștință încetează de a mai fi un instrument al dreptății sfinte și, atunci, săgețile trimise de cel rău vor reuși să-l atingă. Mulți creștini au suferit diverse atacuri diavolești, dar cel mai rău este că aceștia nu au niciun interes în a-și schimba modul de viață. Este trist, dar va continua să le meargă totul din rău în mai rău.

Primul motiv al Israelului de a auzi și înfăptui ceea ce i-a fost arătat a fost pentru a ajunge în Țara Făgăduinței. Ori, Canaan este asemuit în lumea duhovnicească cu Împărăția lui Dumnezeu, unde ajungem când ne supunem revelației Cuvântului. Sunt mulți oameni ce se află la poarta casei Domnului și, de aceea, nu se bucură de bunăstare, belșug, dragoste și alte binecuvântări la care au dreptul.

Cea de-a doua îndatorire a noastră este de a trăi în Adevăr, această Împărăție minunată, în care vom fi izbăviți de toate asupririle. Din nefericire, însă, o mare parte a poporului lui Dumnezeu nu își dorește izbăvirea. Mulți se complac, de exemplu, cu problemele, durerile și lipsa mijloacelor ; de aceea, nu ajung niciodată în Grânarul Domnului pentru a se bucura de binecuvântările ce se află acolo în așteptarea lor.

O altă responsabilitate pe care o avem este de a lua în stăpânire țara; de aceea, nu putem lăsa ca vrăjmașul să ne împiedice înaintarea. De fapt, aceasta nu va putea să se întâmple pentru că în Evrei 10.39ª, Cuvântul spune: Noi însă nu suntem din aceia care dau înapoi ca să se piardă. De cât timp te afli în așteptarea răspunsului sfânt? Nu a venit oare momentul de a pune capăt la ceea ce nu este bun și să iei în stăpânire țara – lumea făgăduințelor lui Dumnezeu? De ce să te mulțumești cu atât de puțin, dacă Domnul ți-a dat tot ceea ce este al Său ?

Tatăl ceresc vrea să avem o viață demnă, cu reușite și împliniri (Ioan 10.10). Față de toate acestea, fii iscusit, căci cine nu este un rob supus nu va avea niciodată pe Domnul drept împlinitor al nevoilor sale.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!