Mesajul zilei

12/04/2020 - DE CE PĂCĂTUIEȘTI?

Să n-adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc eu şi să nu scădeţi nimic din ele, ci să păziţi poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, aşa cum vi le dau eu.

Deuteronom 4:2

Potrivit Bibliei, oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuiește (1 Ioan 5.18). Cel Preaînalt a prevăzut ca niciodată să nu facem de rușine bunul Său Nume ce este invocat asupră-ne și, astfel, să nu cădem în păcat. Însă, de nu studiem Scripturile – ce conțin viața veșnică și ne aduc mărturie în ceea ce ne privește – nu ne îndeplinim datoria. Astfel, vrăjmașul reușește să țină poporul Domnului departe de fața Tatălui.

În niciun caz să nu adaugi nimic Cuvântului, nici pentru a salva pe cineva de la un pericol de moarte. De trebuie să rabzi de foame, fă asta cu capul sus, fiindcă orice încercare ce-ți apare nu va fi niciodată peste puterile tale, iar Domnul îți va da mereu și scăparea. Cine adaugă ceva Cuvântului cade în mâinile nimicitorului, ce nu știe nici de milă, nici de îndurare, planul său fiind de a omorî, fura și distruge (Ioan 10.10).

În general, cei nou sosiți în casa sfântă suferă un anumit fel de ispită: acela de a scădea porunca lui Dumnezeu sau de a uita de multe interdicții. Mult timp, acești oameni au slujit bunului plac al vrăjmașului și, acum, cred că nu vor reuși să trăiască demn, să aibă succes sau să-și rezolve problemele dacă nu fac anumite schimbări Cuvântului pe care-L consideră prea sever, ceea ce nu este decât o simplă amăgire. Astfel vor avea nereușită în credință.

Cine adaugă sau scade ceva din Cuvântul sfânt nu reușește să păzească poruncile, nici cele mustrătoare – cum ar fi ”nu fă asta și nici cealaltă” – cât și cele încurajatoare, pentru ca să fii o binecuvântare. Cine se poartă astfel spune că poate face totul în cel ce îl întărește (Filipeni 4.13), dar continuă slăbit; spune că este foarte puternic, dar nimic nu se întâmplă. Însă, în versetul citat mai sus din Deuteronom, Domnul ne învață modul drept de a birui.

Cât nu este de trist să vezi creștini înșelați, stăpâniți de vicii și alte asemenea practici greșite ! Sunt oameni ce nu simt niciodată prezența lui Dumnezeu, însă, dacă Domnul îi vizitează o dată, aceștia cred că El i-a iertat și, de aceea, își ascund răutatea în inimă. De fapt, Cel Preaînalt este credincios și drept ca să ne ierte (1 Ioan 1.9), iar dorința noastră de a nu mai comite acea greșeală, mărturisirea păcatului și refuzul de a ne deda vrăjmașului trebuie să fie adevărate.

Hristos a cerut lui Ioan Botezătorul să-L boteze, căci toată dreptatea ar trebui să fie îndeplinite (Matei 3.13-15). Creștinul are nevoie de botezul pocăinței, sfințeniei și transformării. Atâta vreme cât rămâne tăcut în păcat, el continuă să fie rob acelui demon ce l-a făcut să greșească. Trezește-te ! Ești un bun răscumpărat și trebuie să te împaci cu Dumnezeu !

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!