Mesajul zilei

15/04/2020 - NU TE TEME DE ATACURILE CELUI RĂU

Nu te teme nici de spaimă năpraznică, nici de o năvălire din partea celor răi, căci Domnul va fi nădejdea ta şi El îţi va păzi piciorul de cădere.

Proverbele 3.25,26

Diavolul știe exact ce să facă pentru a îndepărta pe cineva de Domnul : când se așteaptă cel mai puțin, Satana îi dă o veste neplăcută ; astfel, omul se lasă cuprins de deznădejde și începe să-i fie frică. Uneori, este vorba de aflarea unui diagnostic ce confirmă o boală gravă, iar alteori, de o despărțire iminentă, de o intrigă, calomnie, ponegrire sau insultă.

Cel rău știe cât este de greu ca cineva să rămână de neclintit în Stâncă, care este Isus, dacă se teme de atacul diavolului, căci, în mod inconștient, atitudinea celui care se lasă cuprins de frică îl face să bată în retragere. Ori, suntem călăuziți să umblăm în credință, și nu în vedere (2 Corinteni 5.7)! De aceea, contează câtuși de puțin ceea ce ne apare în cale; este nevoie să ne aducem mereu aminte că, în toate lucrurile, am fost făcuți mai mult decât biruitori (Romani 8.37).

Nu lăsa ca frica să-ți cuprindă duhul nici chiar înaintea unor necazuri, fie că este un accident, pierderea locului de muncă, părăsirea de către soț sau infidelitatea unui prieten. Dacă Domnul ne-a promis că nu ne va lăsa sau părăsi niciodată, de ce oare să ne temem ? În cazul în care o încercare îți apare în cale, continuă-ți drumul cu încrederea că niciun rău nu ți se poate întâmpla ; până la urmă, cu Numele Domnului Isus reușești să îndepărtezi orice lucrări diavolești.

Frica este o ușă mare și larg deschisă, prin care diavolul îți intră în viață și îți strică lucrarea. Singurul antidot pentru acest sentiment este credința. Însă, pe lângă ceea ce simțim, frica este un duh ce nu ne-a fost dat de Tatăl nostru. Așadar, fratele meu, refuză cu tărie orice ispită a celui rău. Nu înceta de a fi ceea ce Isus te-a făcut să fii prin moartea Sa pe Calvar : un biruitor în toate lucrurile.

Dumnezeu a spus să nu-ți fie teamă de niciunul dintre următoarele două atacuri ale vrăjmașului: spaima năpraznică și nicio năvălire din partea celor răi. Dacă El ne spune asta, nici noi nu putem gândi altfel. Taina este de fi mereu în legătură cu Hristos și să nu ne lăsăm înșelați de minciunile diavolești. Dacă ai lăsat să cazi pradă ”cuvintelor zadarnice” ale lui Satana, căiește-te acum, mărturisește-ți păcatul Domnului și ridică-te pentru a birui!

Numai tu poți lua această hotărâre. De nu te temi, Dumnezeu îți va fi Nădejdea. Însă, odată ce ai lăsat ca frica să ți se strecoare în suflet, El nu va mai putea fi ceea ce El spune că este pentru ai Săi. El a spus : ”Eu sunt Dumnezeul Tău !” Și este de ajuns! Nu mai trebuie să mai auzim nimic de la El pentru a fi biruitori. Chiar și așa, El ne mai asigură că tot ceea ce vom determina în Numele lui Isus ni se va face.

Niciodată să nu lași ca frica să-ți stăpânească inima, căci, chiar de vei călca în vreunul din lațurile lui Satana, Domnul îți va păzi pasul de cădere. Așadar, fii de neclintit și nu te teme de niciun atac al celui rău.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi!