Mesajul zilei

20/04/2020 - ARMĂTURA BIRUITOARE A LUI DUMNEZEU

Îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ține piept împotriva uneltirilor diavolului.

Efeseni 6.11

Motivul pentru care trebuie să ne îmbrăcăm cu toată armătura lui Dumnezeu este că fiecare revelație a Cuvântului ne apără de o uneltire a diavolului. De aceea, este bine de luat aminte și nu de a disprețui niciodată ceea ce înveți din Cuvântul lui Dumnezeu. Cel mai bun lucru de pe această lume este de a cunoaște Legea gurii lui Dumnezeu și de a-și ghida viața după Ea. Astfel, vei fi apărat de atacurile șirete ale vrăjmașului.

Dumnezeu fiind atotștiutor, cunoaște intențiile vrăjmașului. Nu există nimic din ceea ce vrăjmașul gândește despre rău în afara cunoștinței Celui Preaînalt, chiar și înainte de a fi cugetat în mintea sa. Astfel, Domnul ne trimite revelația că orice lucru nu este decât uma dintre armăturile Sale. Așadar, cel mai sigur lucru de făcut este de a se îmbrăca cu toată haina lui Dumnezeu. Atunci, diavolul nu va reuși să se atingă de tine.

Un lucru este sigur: Cel Preaînalt ne-a iubit într-atât încât cu sângele lui Isus ne-a răscumpărat pentru Sine. Putem avea certitudinea că Tatălui nu I-ar plăcea niciodată să vadă pe niciunul dintre ai Săi urmași rob vrăjmașului. De aceea, dacă ești sincer cu El și, de fiecare dată când El îți spune ceva prin Scriptură, ți-l asumi, poți fi sigur că nimic, absolut nimic, ce vine de la ispititor nu va intra în viața ta ca s-o distrugă.

Așadar, fiind acoperit de toată armătura sfântă, nu mai contează ce fel de laț va folosi diavolul pentru a te prinde. Chiar de va scorni cele mai perfide ispite, ce vor fi adevărate săgeți pentru tine, nu te vor putea străpunge. Diavolul reușește să învingă numai pe credinciosul care nu este acoperit corespunzător.

Nu există alt lucru mai de preț pe care să-l dobândești pentru a te izbăvi de sub atacurile vrăjmașului, decât să fii întărit în credință. Dar asta se întâmplă numai cu omul care se acoperă cu toată armătura lui Dumnezeu. El îți dă armele Sale, căci știe că sunt de nedistrus și de nepătruns de către vrăjmaș. Cu ele, ești gata de biruință.

Credincioșii care disprețuiesc revelațiile sfinte fac pe Domnul de rușine. Îi putem întâlni peste tot, cerând tuturor să se roage pentru ei. Prin această purtare, dovedesc că nu sunt îmbrăcați cu haina cerească. Fii înțelept și nu te lăsa amăgit de ispititor. Astfel, vei fi bucuria Domnului, căci de nu, vei fi numai întristare Tatălui nostru. Biruința ta este și biruința lui Dumnezeu.

Răsplata îi va aștepta pe cei care nu se lasă biruiți de ispite. În Ziua cea Mare, Domnul va răsplăti pe toți cei care au luptat și au învins. Lupta noastră nu este greu de dus, din moment ce Isus a biruit deja puterea iadului pentru noi. Am fost meniți să ne bucurăm de biruința pe care Fiul lui Dumnezeu a pregătit-o pentru noi prin moartea Sa pe Calvar. Așadar, folosește mereu haina sfântă a biruinței.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu să fie cu voi și familiile voastre!