Mesajul zilei

25/04/2020 - CU GLAS DE VESELIE

Ieşiţi din Babilon, fugiţi din mijlocul haldeenilor! Vestiţi, trâmbiţaţi cu glas de veselie, daţi de ştire până la capătul pământului, spuneţi: ‘Domnul a răscumpărat pe robul Său Iacov!

Isaia 48.20

Dumnezeu a poruncit ca poporul Său să iasă din Babilon, căci era locuit de demoni, iar oamenii chemați de Domnul nu pot trăi în mijlocul lor. Astăzi, cei luminați de Adevăr trebuie să ieie imediat hotărârea de a fugi din locul în care înșelăciunea este dată drept exemplu de urmat. Cei care stau să pună în balanță argumentele pro și contra nu vor reuși niciodată în viața duhovnicească. Actul de a crede în Dumnezeu este dovedit când se plătește un preț mare pentru a se supune lui Dumnezeu.

Robii Domnului trebuie să fugă din mijlocul haldeenilor, din cauză că obiceiurile lor nu sunt pe placul Celui Atotputernic. Aceste obiceiuri au capacitatea de a-i înșela și pe proprii săi aleși. Printre ei, nelegiuirea predomină fără ca să-și poată da seama. Cei ce doresc din inimă să bucure pe Domnul trebuie să stea departe de poporul din Babilon înainte ca duhurile rătăcite de pe acest pământ să-i facă să fie la fel.

O altă informație importantă este că vestea izbăvirii trebuie anunțată cu glas de veselie, căci ceea ce promite să facă este demn de a fi dat cu mulțumire; astfel, cei întristați vor vedea diferența, nefericiții vor câștiga puteri și cei rătăciți vor descoperi motivul unui asemenea interes al Domnului. Nu poți spera să ai reușită în realizarea lucrării lui Dumnezeu dacă nu păzim legile Sale.

Viața trebuie să ne fie reușită pentru ca să slujească drept dovadă față de cât de multe poate face Evanghelia pentru cel care nu cunoaște adevărul și, de aceea, suferă în mâinile vrăjmașului. Mireasma delicată a lui Hristos trebuie să fie simțită prin mijlocirea noastră în toate locurile, pentru ca cei care nu și-au descoperit încă drepturile în Hristos să o facă prin cunoașterea adevărului, care îi va izbăvi de orice osândă.

Evanghelia, fiind puterea lui Dumnezeu, nu poate fi ascunsă sub vreo masă sau în orice alt loc. El trebuie să fie eliberat de toți oamenii din toate părțile, atât de cei învățați, cât și de cei neștiutori, de cei puternici sau de cei neajutorați. Astfel, nu există om care să nu-și dorească să primească Viața, care este Isus.

Cum oare ai trăit tu? Nu putem dărui ceva ce nu avem. Vestea pe care o vom da lumii trebuie să fie precisă și foarte clară: Hristos Și-a răscumpărat poporul. Dacă Dumnezeu a făcut deja tot ceea ce era necesar pentru ca cei rătăciți să găsească Calea din Ceruri, de ce oare mulți mântuiți trăiesc la fel ca cei care nu cunosc pe Domnul?

Nu există nimic care să poată fi comparat cu adevărata Evanghelie. Unde aceasta este propovăduită, acolo se va afla puterea sfântă pentru a lucra în același mod în care o făcea în vremurile apostoliei pământești a lui Isus. Fii tare și hotărât. Dacă cineva îți iese în cale cerându-ți ajutor în rugăciune, sau dacă Domnul te duce înaintea cuiva, propovăduiește puterea lui Dumnezeu asupra acelei făpturi. Dacă ne purtăm așa cum Învățătorul se purta în vremea zilelor Sale de aici, păcătoșii se vor converti.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu fie cu voi!