Mesajul zilei

30/04/2020 - DESĂVÂRȘIREA LUI ISUS

Se cuvenea, în adevăr, ca Acela pentru care şi prin care sunt toate şi care voia să ducă pe mulţi fii la slavă, să desăvârşească, prin suferinţe, pe Căpetenia mântuirii lor.

Evrei 2.10

Desăvârșirea lui Isus a fost trudită și puțin a lipsit să nu fie realizată. Aceasta a fost înfăptuită pe altarul de pe Calvar, unde Hristos a plătit un preț mare, purtându-ne suferințele, durerile, păcatele și fărădelegile, cât și pedeapsa ce ne aduce pacea (Isaia 53.4,5). Fără de rănile pe care biciul romanilor le-a făcut pe Trupul lui Hristos, nu am fi primit mântuirea. De fapt, toate acestea au fost necesare pentru ca El să devină Mântuitorul.

Dumnezeu a avut un plan pentru viața mea și a ta, fiindcă nu dorea ca să rătăcim întru veșnicie. Domnul nu a renunțat sau nu va renunța niciodată la tine, căci El te are înaintea ochilor Săi. Tatăl ceresc a făcut ca Fiul Său să moară răstignit pe cruce pentru a putea obține în mod legal și alți fii spre adopție. Așadar, nu nesocoti dragostea cea sfântă.

Sunt oameni în alte țări, care sunt ca noi, dar, în loc de a vedea lumina veșnică, vor cădea în rătăcire. Asta este ceva foarte serios, căci trebuie să facem pentru aceștia ce alții au făcut pentru noi. Dacă propovăduitorii din vechime ar fi rămas în țările lor, Mesajul sfânt plin de dragoste nu ar fi ajuns de pe cruce până la noi. Însă, ce oare facem noi pentru toți acești oameni care, dacă ar auzi Cuvântul, s-ar converti și s-ar închina și ei la Domnul, așa cum s-a întâmplat cu noi?

Cel Preaînalt nu-l va găsi fără de vină pe cel care nu face nimic pentru cei rătăciți. El ni s-a dat de exemplu, dându-ne ceea ce El avea mai bun. Cine și-ar da fiul pentru a muri pentru cei rătăciți? Numai însuși Dumnezeu! El nu s-a uitat la neajunsurile noastre, ci la ceea ce vom fi când vom auzi Cuvântul Adevărului. Din această pricină, trebuie să facem mai mult pentru cei rătăciți, căci nu va exista o altă cale pentru căință, cel puțin dacă nu le propovăduim Cuvântul.

Toate lucrurile sunt ale Domnului. Chiar și așa, pentru a ne mântui, El nu a făcut niciun compromis și nici nu s-a prefăcut că face ceea ce trebuia, ci a plătit prețul adevărat al mântuirii noastre. Tatăl nostru nu ar lucra niciodată împotriva adevărului. Dacă ai păcătuit, căiește-te, căci, când vei sta înaintea Tronului alb, nu vei avea nicio scuză pentru purtarea ta. Astăzi este ziua împăcării tale cu Dumnezeu!

Totul există prin Dumnezeu; așadar, dacă nu ar fi fost drept și credincios față de Sine însuși, El ar fi putut găsi un mijloc de a ne mântui fără să pricinuiască Fiului Său atâta suferință. De aceea, nu te lăsa să cazi pradă ispitei că vei putea face ceva greșit, crezând că până la urmă Cel Preaînalt va închide ochii și te va lăsa să ajungi în Împărăția Lui. Dumnezeu nu va putea face nimic pentru cel fățarnic, chiar dacă pretinde că crede în Numele Său.

Cuvântul din Biblie spune să fim sfinți, căci El este sfânt (1 Petru 1.16). Însă, de ai lăsat ca vreun păcat să-ți sălășluiască în inimă, du-te înaintea Domnului acum și mărturisește-ți greșeala, căci nimic nu te poate cruța de rătăcire. Fie ca desăvârșirea lui Isus să-ți pătrundă adânc în inimă este rugăciunea mea!

 

În Hristos, cu dragoste, R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu fie cu voi!